Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:618655
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.09.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ja Bizantijas vēstures sākuma gads praktiski nav nosakāms, toties tās gals pavisam noteikti datējams ar 1453. gadu, islama civilizācijas vēstures atskaites punkts ir skaidrs un nepārprotams, taču nekas nav zināms par tās beigām, jo Muhameda reliģija, islams, vērā ņemamu spēku saglabājusi vēl šodienas pasaulē.
Pie islamticīgajiem jeb musulmaņiem pieder aptuveni septītā daļa pasaules iedzīvotāju, un visblīvāk musulmaņi koncentrējušies teritorijā, kas no Āfrikas pāri Vidējiem Austrumiem un Centrālāzijas dienvidiem stiepjas līdz Indijai, Bangladešai un Indonēzijai. Visus musulmaņus vieno kopīga reliģija un vienkāršs dzīvesveids, jo islams no ticīgajiem allaž pieprasījis ne vien uzticību iedibinātiem rituāliem, bet arī sekošanu noteiktām sabiedriskām un kultūras normām. Islama mērķis ir vispasaules mēroga sabiedrība, kuras pamatā likta reliģisko un ikdienas dzīves priekšrakstu pilnīga saskaņa, un šajā ziņā Muhameda ticībai iepakaļ paliek gan jūdaisms, gan kristietība. Neraugoties uz rasu, valodas un dzīvesvietas atšķirībām, musulmaņu vidē allaž saglabājusies apbrīnojama kopības izjūta. Tomēr vienmēr der paturēt prātā, ka islams ģeogrāfiski izplatījās daudzos virzienos un tāpēc Āfrikas un Indijas vēsturi ietekmēja tikpat spēcīgi kā Eiropas vai Rietumāzijas attīstības gaitu.
Laika gaitā islams mājvietu atrada daudzās zemēs, tomēr stāsts par tā vēsturi aizsākās Arābijā. Pirms islama dibināšanas tuksnešiem klātā pussala bija tik atpalicis nostūris, ka par uzmanības vērtu kumosu to neuzskatīja neviena no abām varenajām kaimiņimpērijām, ne romieši, ne arī persieši. Lielākā daļa arābu bija beduīni – klejojoši kamieļu gani, kas pārtika no kamieļmātes piena un tuksneša oāzēs atrodamajiem augu valsts produktiem, piemēram, datelēm.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1218745
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register