Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:107451
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.03.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pētot Jāņa Čakstes viedokļus un idejas, varu salīdzināt, ka daudzas no šīm idejām ir ļoti aktuālas mūsdienu Latvijā, piemēram, Čakstes pārliecība ir - „Taisnība vienmēr uzvarēs”. Tiesiska valsts, kurā valda taisnība – tas bija viņa pamatprincips, ieņemot augsto amatu. Mūsdienu Latvijā tiesiskums un vienāds likums visiem vēl ir piepildāma vērtība. Ļoti aktuālu tēmu mūsdienu Latvijā ir minējis ģenerālis Kārlis Goppers savās atmiņās citējot Jāņa Čakstes teikto: „Mums nav vēl partiju valstiskā nozīmē, ir tikai šauras grupas, kas cenšas izmantot valsti personiskās interesēs”. Arī šobrīd Latvijā, manuprāt, valda šādas interešu grupas ar saviem mērķiem.
Manuprāt, Jānis Čakste ir un būs demokrātijas simbols Latvijā. Par to liecina arī tas, ka 1998.gadā Šveicē atklāja Brīvibas Halli, kas veltīta 100 lielākajiem pasaules demokrātiem. Līdzās tādiem slaveniem pasaules demokrātiem kā Vinstons Čērčils, Vudro Vilsons un Abrahams Linkolns, tur ir minēts arī Jāņa Čakstes vārds. Veicot Jāņa Čakstes psiholoģisko portretu secinu, ka vēsturniekiem un pesonības psihologiem ir vēl jāizvērtē Čakstes darbība, demokrātija un autoritārisms Latvijā. Kā galvenie Jāņa Čakstes dzīves momenti, kuri būtu vēl jāizpēta un jāanalizē, manuprāt, ir:
• Jāņa Čakstes un Kārļa Ulmaņa lietišķās un personiskās attiecības;
• Jāņa Čakstes nostāja Andrieva Niedras apžēlošanas lietā 1926.gadā. Pret Andrieva Niedras apžēlošanu nostājas gan sociāldemokrāti, gan nacionālās aprindas.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register