Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:651036
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.01.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Latviešu audzēkņi rīkoja skolēnu vakarus, kuros dalību aktīvi ņēma arī Čakste ar dažādiem priekšlasījumiem un pasākumus rīkoja savā dzīvoklī. Kad pēc septiņiem gadiem viņš pabeidza Jelgavas ģimnāziju viņš iestājās Maskavas universitātes juridiskajā fakultātē. Arī Maskavā Čakste izcēlās ar sabiedrisko aktivitāti, jo tur dibināja Maskavas latvju studentu biedrību, kurā ieņēma arī priekšsēdētāja amatu. Studiju laikā viņš iepazinās arī ar Krišjāni Valdemāru. Čakste studijās pastiprināti interesējas par Latvijas kolonijām, piem. Tobāgo. Universitāti Čakste absolvēja pēc četriem gadiem izstrādājot un aizstāvot diplomdarbu par romiešu tiesībām.
Tajā pašā gadā, kad viņš absolvēja universitāti viņš iestājās par tiesas amata kandidātu Kurzemes guberņas prokuratūrā, kur kļuva par sekretāru. Lieliski pildot savus pienākumus pēc gada Čaksti ievēl par Jelgavas latviešu biedrības priekšnieku. Atkal viņš aktīvi iesaistās sabiedriskajā dzīvē: Čakste atpirka nedēļas laikrakstu „Tēvija” un līdz pat Pirmā pasaules kara sākumam bija tā izdevējs un noorganizēja Jelgavas zemkopības nodaļu, kas vēlāk pārveidojās par Jelgavas lauksaimniecības biedrību. Kā laikraksta redaktors viņš atkal parāda izcilu patriotismu un latvisko garu tā saturā galvenokārt apkarodams muižniecības privilēģijas. Par Jelgavas latviešu biedrības priekšnieku viņš ir četrus gadus, t.i., līdz 1901. gadam.
Jelgavas pilsēta var būt pateicīga Čakstem par to, ka IV vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki notika Jelgavā, jo Čakste pēc Kurzemes lauku biedrību pieprasījuma. Svētku organizēšana gan deva prāvus zaudējumus, bet daļu no zaudējumiem Čakste sedza no personīgajiem līdzekļiem.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register