Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:729923
 
Evaluation:
Published: 06.09.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Ģeogrāfiskais stāvoklis    4
  Vēsture    5
  Meklētā informācija    7
Extract

Japāna ir valsts uz vairāk nekā 4 000 salām, kas stiepjas 2 500 km. garumā gar Āzijas austrumu piekrasti. Lielākā daļa cilvēku dzīvo uz četrām galvenajām salām- Honsju, Hokaido, Sikoku un Kjusju. Japānas salas atrodas vairākās klimatiskajās joslās, sākot no mērenās joslas ziemeļaustrumos līdz pat subtropiem dienvidrietumos. Līdzenu apvidu nav daudz. Vairāk nekā trīs ceturtdaļas teritorijas ir kalnainas, tapēc apbūvei un lauksaimniecībai paliek tikai nepilna ceturtdaļa. Lai izveidotu līdzenus laukus, tiek noraktas kalnu nogāzes un ierīkotas terases, kā arī atgūta zeme no jūras. Japānā ir ļoti dažāds klimats. Dienvidu salās visu gadu ir silts, savukārt ziemeļos ir vēsāks un kalnos ziemā ir sniegs. Japāņi savu zemi sauc par nipon- ” uzlecošās saules zemi ”, jo te var redzēt uzlecam sauli virs klusā okeāna.


Nestabilā zeme.

Katru gadu Japānā notiek simtiem zemestrīču. Nelielas svārstības tiek reģistrētas gandrīz ik dienu, bet lielāki satricinājumi, kas var radīt niecīgus postījumus, notiek vairākas reizes gadā. Spēcīgas zemestrīces notiek daudz retāk, bet tās izraisa ievērojamus postījumus, ievaino un pat nonāvē cilvēkus. Gāžas ēkas un tilti, ceļi un dzelzceļi tiek bojāti, izraisās ugunsgrēki. 1995. gadā liela zemestrīce notika ostas pilsētā Kobē un tās apkārtnē, kurā bojā gāja vairāk nekā 5 000 cilvēku. Skolās, dzīvojamajās mājās un darbavietās notiek regulāras apmācības, kā rīkoties zemestrīces gadījumā.
Japānas uzņēmumi eksportē visdažādākās preces- no automašīnām līdz elektronikai un zinātniskajām iekārtām. Japānas automobīļu rūpniecība ir varenākā pasaulē. Japāna izceļas ar šeit saražotajām elektronikas precēm, piemēram, televizoriem, fotoaparātiem, elektroniskajiem rokaspulksteņiem un datoriem, kuras pārdod visā pasaulē. Dauzas Japānas kompānijas ir līderi zinātniskajā pētniecībā un jaunu tehnaloģiju radīšanā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1115316
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register