KOPSAVILKUMS
Rīsu vīna pagatavošana ir ilgs un sarežģīts process, kurā jaievēro noteiktā tehnoloģija. Ļoti nozīmīgs faktors Sakes gatavošanā ir izmantotie rīsi, tāpēc, lai zinātu kādus rīsus izmantot Sakes ražošanā tiek ņemti vērā šādi faktori:
• Amilozes saturs rīsos
• Zems olbaltumvielu saturs (5%-6%)
• Zems tauku saturs
• Spēja ātri absorbēt ūdeni
Rīsu vīnu ieteicams ir pasniegt aukstā vai karstā veidā. Lai katrs individuāli saprastu, kāda pasniegšanas metode iet labāk pie sirds, tad šo vīnu var dzert atdzesētu, istabas temperatūras vai karstu. Pēc pudeles atvēršanas šo vīnu ieteicams izlietot divu stundu laikā.
Japānas tējām ir raksturīgs īpašs aromāts un kvalitāte. Zinātnieki turpina pētīt tējas, kuras tiek ražotas Japānā. Tējas iegūšanas process ir garšs un ļoti svarīgs, lai rezultātā iegūtu kvalitatīvu tēju. Svarīgs ir tējas ievākšanas laiks- aprīlis,maijs. Japāņu tējas ceremonija ir atkarīga no dienas laika, gadalaika, norises vietas un citiem svarīgiem faktoriem. Ierodoties uz tējas dzeršanas ceremoniju ir svarīgi:
Ierasties laicīgi;
Nomazgāt rokas un muti;
Sasēsties uz tatamiem atbilstoši pēc statusa;
Ievērot tējas dzeršanas noteikumus;
Izteikt komplimentu saimniekam.
…