Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
4,49
You save:
0,85 (19%)
Discounted price*:
3,64
Purchase
Add to Wish List
ID number:690816
Author:
Evaluation:
Published: 26.10.2015.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 14 units
References: Not used
Time period viewed: 2013.g. - 2015.g.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Biotehnoloģijas    6
2.  Ģenētiski modificētu organismu veidošana    6
3.  Ģenētiski modificētu organismu pielietojums pārtikā    7
4.  Ģenētiski modificētas pārtikas ietekme uz cilvēka veselību    8
5.  Ģenētiski modificētas pārtikas izplatība pasaulē un Latvijā    8
6.  Marķējums pārtikai, kas satur ģenētiski modificētus organismus    9
7.  Pētījums    10
7.1.  Jauniešu anketēšanas datu analīze    10
7.2.  Pārtika (x) pilsētas pārtikas veikalos, kas satur ģenētiski modificētus organismus    16
7.3.  Izglītošana par ģenētiski modificētu organismu izmantošanu pārtikā, to ietekmi uz cilvēka veselību    17
  Secinājumi    18
  Izmantotā literatūra    20
  Pielikumi    21
Extract

Secinājumi
1. Apkopojot pētījuma rezultātus par jauniešu informētību par ģenētiski modificētu organismu izmantošanu pārtikā, to ietekmi uz cilvēka veselību, var secināt, ka hipotēze ir apstiprinājusies.
2. Ģenētiski modificētu organismu iegūšanai izmanto gēnu inženieriju, kas ir viena no biotehnoloģijas apakšnozarēm.
3. Gēnu inženierijas pamatuzdevums ir mērķtiecīga organisma iedzimtības materiāla izmainīšana, lai radītu jaunas vēlamas pazīmes vai lai atbrīvotos no nevēlamām pazīmēm, kā rezultātā rodas ģenētiski modificēts organisms.
4. Ģenētiski modificēta pārtika ir pārtika, kas satur, sastāv vai ir iegūta no ģenētiski modificētiem organismiem.
5. Ģenētiski modificēta pārtika tiek audzēta, lai samazinātu pārtikas ražošanas izmaksas un palielinātu saražotās pārtikas produktivitāti un vērtību.
6. Ģenētiski modificētas pārtikas ietekme uz cilvēka veselību ir pētīta maz, tie pētījumi, kas ir veikti, ir nepilnīgi vai arī veikti par ģenētiski modificētu organismu ražotāju līdzekļiem.
7. Ģenētiski modificētu organismu īpatsvars un sējumu platības lauksaimniecībā pasaulē pieaug
8. Ja vairāk kā 0.9% no preces sastāva ir ģenētiski modificēts, tad uz šī produkta iepakojuma jābūt obligātam marķējumam, kas norāda, ka produkts ir ģenētiski modificēts vai ir ražots no ģenētiski modificētas izejvielas.
9. 92% aptaujāto jauniešu zina, kas ir ģenētiski modificēta pārtika, tomēr lielākā daļa aptaujāto respondentu uzskata, ka patērētāji nav pietiekami informēti par ģenētiski modificētu pārtiku.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,62 €
Work pack Nr. 1349994
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Jauniešu informētība par ģenētiski modificētu organismu izmantošanu pārtikā, to ietekmi uz cilvēka veselību”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/690816

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register