Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:239965
 
Evaluation:
Published: 13.01.2014.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  Teorētiskā daļa    5
  Leksika, morfoloģija, sintakse    7
2.  Pētnieciskā daļa    7
  Sarunvalodas piemēri    7
  Teksta analīze    9
3.  Anketu analīze    9
  Secinājumi    10
  Izmantotie informācijas avoti    11
  Pielikums    12
Extract

Secinājumi
Šī darba rakstīšana deva iespēju atkārtot latviešu valodas zināšanas, precīzāk, morfoloģijā un leksikoloģijā, kā arī iemācīties daudz ko jaunu, aizmirstu pētot tieši valodniecības nozares. Novērtēju arī lielisko iespēju iepazīt manu draugu un paziņu interneta portālos draugiem.lv, facebook.com, twiiter.com, ask.fm, kā arī programmā skype lietoto valodu un pirmo reizi mūžā izvērtēt cik tā ir pareiza vai nepareiza no latviešu valodas viedokļa.
Secināju, ka interneta vidē izmantotā valoda manāmi atšķiras no latviešu literāras valodas un jauniešu izmantotās literāras valodas, kā interneta valodu raksturoja kāds anketas aizpildītājs - latviešu valodas slānis - piegružots un pārlieku modernizēts. Sapratām arī to, ka interneta valoda ir pilna žargonvārdiem, barbarismiem, vulgārismiem u.c. vārdiem, kas nepieder latviešu literārajai valoda un jauniešiem būtu jāpievērš lielāka uzmanība tam ko un kā viņi raksta. Jāatceras, ka skola nav vienīgā vieta, kur jālieto pareizu valoda – internets arī ir sabiedriska telpa.
Darba gaitā izpildīju visus sākumā uzdotos uzdevumus un sasniedzu noteikto mērķi: Iepazīt kāda ir manu draugu un paziņu interneta portālos draugiem.lv, facebook.com, twiiter.com, ask.fm, kā arī programmā skype lietotā valoda. Pēc mērķa sasniegšanas varēju konstatēt, ka izvirzītā hipotēze (daļa jauniešu internetā izmantojamo valodu vērtē negatīvi un uzskata, ka tā kaitē literārajai valodai, taču nevēlas mainīt to, jo tā ir ērta, pierasta un visiem saprotama) ir pilnībā apstiprinājusies. Jaunieši saprot, ka valodu, ko viņi lieto interneta vidē ir nepareiza un kropļo latviešu literāro valodu, taču kad runājam par interneta valodas maiņu jaunieši iebilst, jo ir apraduši ar nepareizo valodu un uzskata to par lielisku un ērtu saziņas līdzekli. Pēc pētījuma beigām sapratu, ka diez vai kaut kas tiks mainīts internetā izmantojamās valodas situācijā. Vienīgā iespēja kā to mainīt par labu ir uzstādīt valodas „filtrus” un stingrus ierobežojumus attiecībā uz rakstību internetā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1336572
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register