Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:905794
 
Evaluation:
Published: 20.02.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Used
Extract

Keinsa pamatideja – ekonomiskās krīzes situācijā ir nepieciešams īstenot maksātspējīgā pieprasījuma aktivizēšanas un stimulēšanas politiku, kas varētu pozitīvi ietekmēt produkcijas izlaides un piedāvājuma pieaugumu, tādējādi vienlaikus tiktu mazināts arī bezdarbs (Šenfelde, Ņikitina, Kullesa, 2003, 45).
Pateicoties tam, ka Keinsa koncepciju daudzas valstis praktiski izmantoja 30. gados savā ekonomiskajā politikā, tas ļāva tām veiksmīgi pārvarēt Lielo depresiju. Pēc Otrā pasaules kara Keinsa ekonomikas teoriju ir attīstījuši un papildinājuši daudzi citi ekonomisti un šo turpinājumu mēdz saukt par neokeinsismu.
Dēļ tā, ka tirgus mehānisms monopolsituācijā nevar veikt galvenā regulatora funkcijas, tad mūsdienu pasaulē pieaug nozīmīgums makroekonomiskajai regulēšanai. Valsts „iejaucas” ražošanas procesos, jo tās regulējošā loma pieaug sociālu un ekoloģisku problēmu risinājumu meklēšanā, kā arī starpvalstu ekonomiskās attiecībās (Šeinfelde, 2007, 6).
Mūsdienās daudzi ekonomisti nodarbojas ar makroekonomiskām problēmām un ir Nobela prēmiju laureāti ekonomikā par pētījumiem makroekonomikā. Kopumā var teikt, ka makrolīmeņa ekonomiskie procesi ir ļoti sarežģīti, tādēļ meklējot risinājumus rodas nepieciešamība stingri pieturēties pie zinātniskajiem principiem, kas laika gaitā ir tikai attīstījušies.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register