Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:192741
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.08.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 22 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Izejvielu īss raksturojums    4
1.1.  Govs piens    4
1.2.  Ieraugi    6
1.3.  Piedevas    6
2.  Tehnoloģiskais process    7
2.1.  Piena pieņemšana    8
2.2.  Uzsildīšana, normalizācija, homogenizācija un pasterizācija    9
2.3.  Atdzesēšana līdz ieraudzēšanas temperatūrai, ieraudzēšana un raudzēšana    10
2.4.  Iepakošana, atdzesēšana, nogatavināšana un uzglabāšana    10
3.  Tehnoloģiskās iekārtas    11
3.1.  Iekārtas piena pieņemšanai    11
3.2.  Piena tvertne    12
3.3.  Centrbēdzes sūknis    13
3.4.  Pasterizēšanas – dzesēšanas iekārta    14
3.5.  Separators – krējuma atdalītājs    16
3.6.  Krējuma uzglabāšanas tvertne    17
3.7.  Zobratu sūknis    17
3.8.  Plākšņu siltummainis    18
3.9.  Homogenizators    19
3.10.  Rezervuārs skābpiena produktu attīstībai    21
3.11.  Jogurta iepakošanas iekārta    22
4.  Plākšņu tipa Siltummainis    24
  Secinājumi    27
  Izmantotā literatūra    28
Extract

SECINĀJUMI
• Uzņēmums saņems pienu no piena uzņēmumiem piena cisternās dienā līdz 25000 l, kas vispirms tiks attīrīts, filtrēts, atdzesēts līdz 4 ˚C un uzglabāsies dzesēšanas tvertnē ar tilpumu 25000 l.
• Tiks ražots jogurts (pēc rezervuāra metodes), kura vienīgā piedeva būs stabilizētāji (pektīns, agars vai želatīns), lai nodrošinātu vienmērīgu un patīkamu jogurta konsistenci.
• Jogurta ražošanā tiks izmantotas šādas iekārtas: iekārtas piena pieņemšanai, piena dzesēšanas tvertne, centrbēdzes sūknis, pasterizēšanas – dzesēšanas iekārta, separators – krējuma atdalītājs, krējuma uzglabāšanas tvertne, zobratu sūknis, plākšņu siltummainis, homogenizators, rezervuārs skābpiena produktu attīstībai, jogurta iepakošanas iekārta.
• Jogurta ražoto iekārtu ražība būs 5000 l/h, tātad iekārtas darbosies vismaz 5 stundas, lai no visa piena saražotu jogurtu.
• Kā blakusprodukts radīsies krējums (rodas piena separēšanas procesā), kas sākumā uzglabāsies tvertnē, pasterizēsies plākšņu siltummainī un tālāk tiks iepakots, lai nodotu realizācijai. Krējuma aptrādes iekārtām būs mazāks ražīgums nekā jogurta ražošanas iekārtām.
• Jogurta ražošanai nepieciešams plākšņu tipa siltummainis ar 3 sekcijām – divas reģenerācijas un viena pasterizācijas, bet krējuma pasterizācijai nepieciešams siltummainis ar 4 sekcijām – divas dzesēšanas un vienas reģenerācijas un pasterizācijas.
• Meklējot informāciju par jogurtu, tika novērots,ka piena produktu ražošana ir tehnoloģiski sarežģīts process, jo ir nepieciešams sakomplektēt sarežģītas iekārtas ar vienādiem ražīgumiem un tas nav viegli izdarāms.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register