Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:734150
 
Evaluation:
Published: 23.11.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Johans Sebastiāns Bahs bija izcils vācu komponists, pedagogs un ērģelnieks. Johans Sebastiāns Bahs bija arī iizcils klavesīnists, tādēļ daudzus skaņdarbus sakomponēja klavesīnam :
svītas, sonātes, prelūdijas, fūgas (polifonijas formā).
savus skaņdarbus Johans Sebastiāns Bahs komponēja visās iespējamās tonalitātēs.
Savā daiļradē Johans Sebastiāns Bahs bija pārņēmis un pilnveidojis ērģeļmūzikas tradīcijas. Lielu daļa Johana Sebastiāna Baha ērģeļu daiļradē ieņem luterāņu reliģiskie dziedājumi visam baznīcas kalendārajam gadam. Johanam Sebastiānam Baham ir daudz prelūdiju, fūgu un tokātu ērģelēm.
Johans Sebastiāns Bahs komponēja arī skaņdarbus orķestrim. Tie ir seši Brandenburgas koncerti. Šie koncerti tika veltīti Brandenburgas grāfam. Grāfs lūdz, lai Johans Sebastiāns Bahs viņam uzraksta kādu labu skaņdarbu. Johans Sebastiāns Bahs arī sakomponēja tos 6 Brandenburgas koncertus. Taču, kad Johans Sebastiāns Bahs sakomponēja šos skaņdarbus un aizsūtīja Brandenburgas grāfam, grāfs par tiem nemaz neuzzināja un šos 6 Brandenburgas koncertus atrada tikai pēc Brandenburgas grāfa nāves. Šie 6 Brandenburgas koncerti bija uzrakstīti concerto grosso formā.
Johans Sebastiāns Bahs komponēja arī vokālo mūziku. Vokālās mūzikas darbiem ir baznīcas kantātes. Šīs kantātes ir rakstītas visam kalendārajam gadam. Tagad ir saglabājušies ap 200 darbiem, kuri sarakstīti ar dažādiem tekstiem.
Johans Sebastiāns Bahs savas dzīves laikā bieži mainīja dzīvesvietu – no pilsētas uz pilsētu. Un gandrīz vienmēr, Johans Sebastiāns Bahs pārbrauca, jo viņam nepatika apstākļi priekš mūzikas sacerēšanas. Johans Sebastiāns Bahs ne tikai komponēja mūziku, bet arī pētīja vācu un itāļu komponistu garbus, piemēram, A. Skarlatti, F. Kuperēna mūziku. Johans Sebastiāns Bahs savā daiļradē izmantoja vācu tautas dejas un dziesmas.
Johans Sebastiāns Bahs bija ielūgts uz Drezdanu, lai piedalīties tādās kā mūziķu sacensības ar Lui Māršanu. Pirms uzstāšanos abi sāncenši iepazinās, viņi abi bija izcili klavesīnisti un ērģeļnieki. Taču sacensības nemaz nenotika, jo Luī Māršans aizbrauca, atzinoties, ka Johans Sebastiāns Bahs ir labāks par viņu.
No 1708. gada Johans Sebastiāns Bahs pārvācās uz dzīvi Veimārā, tieši šeit komponists izveidoja savus labākus skaņdarbus ērģelēm. Starp tiem vispopulārāka ir Tokāta re minorā, slavenākā Passkālija do minorā. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1136964
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register