Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:840910
 
Evaluation:
Published: 13.11.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Kafijas izcelšanās vēsture    4
1.  Kafijas pozitīvās īpašības    5
2.  Kafijas negatīvās īpašības    6
3.  Kapučīno    7
3.1.  Izcelsme    7
3.2.  Sastāvdaļas    7
4.  Kafija bez kafijas jeb kafijas surogāti    8
4.1.  Šķīstošā kafija    8
4.2.  Cigoriņu kafija    8
  Praktiskā daļa    9
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
  Pielikums    14
Extract

Pats kafijas nosaukums ir radies no kalnu provinces Efiopijas dienvidos – Kaffa. Viena no leģendām stāsta, ka kafiju pasaulei uzdāvināja kāda kaza. Tas notika XV gs. Reiz kāds nabaga gans Kaldī ieraudzīja, ka viņa kaza pakožļājot kafijas koka augļus un lapas sāka draiskoties. Sākumā viņš sadusmojās, bet tad saprata, kas par lietu un pats saēdās zaļās lapas, pēc kā izjuta patīkamu uzbudinājumu. Viņš par to izstāstīja saviem kaimiņiem un drīz vien visi efiopieši, bet pēc laika arī visa Arābija iemīlēja šo melno, smaržīgo dzērienu.
Ap 600 gadiem atpakaļ Venēcijas jūrnieki nokļuva līdz Arābijai. Tur viņi ieraudzīja, kā vietējie dzer kādu melnu, karstu, ļoti rūgtu dzērienu. To ieveda no Abesīnijas arābu tirgotāji. Sēklas – nelielas pupas – grauzdēja, samala un gatavoja no tā rūgtu dzērienu. Neizskatīgs mūžīgi zaļš augs, no kura vāca šīs pupiņas, labvēlīgos apstākļos var izaugt līdz pat 5-6 m augstumam. Kafijas kokus no sēklām vispirms audzē dobē, divgadīgus tos pārstāda plantācijās zem akāciju kroņiem, lai pasargātu no saules. Kad kafijas koki paaugās, akācijas izcērt. Koks cauri gadam ir klāts ar baltiem ziediem. Augļi ir sarkani, mīksti, ķiršu lielumā, kuros iekšā ir divas plakanas sēkliņas. Tā ir pati vērtīgākā augļa daļa, kura satur kofeīnu. Pēc vākšanas sēklas atdala no augļiem. Vispirms žāvē, tad speciāli apstrādā.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register