Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:773275
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.02.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 18 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Nozares raksturojums    4
1.1.  Kartupeļa morfoloģiskās un bioloģiskās īpašības    4
1.2.  Šķirnes    4
1.3.  Sēkla    5
1.4.  Pārstrādes kartupeļi    6
1.5.  Lopbarības kartupeļi    6
1.6.  Cietes kartupeļi    6
1.7.  Alkohola ražošana    7
1.8.  Ģenētiski modificēti kartupeļi    7
1.9.  Augu aizsardzība    7
1.10.  Augsne    8
1.11.  Vagošana    8
1.12.  Mēslošana    8
1.13.  Uzglabāšana    9
1.14.  Ekonomiskie rādītāji    9
2.  Likumu analīze    12
3.  Eiropas Savienības pasākumi lauksaimniecībai un lauku attīstībai    14
3.1.  Lauku attīstība 2014.-2020. gadā    14
3.2.  Eiropas Savienības lauku attīstības programmu sistēma    14
3.3.  Tiešo maksājumu piešķiršanas kārtība lauksaimniekiem    15
  Secinājumi    17
  Izmantotie literatūras un informācijas avoti    18
Extract

Brīvprātīgu saistīto atbalstu par sertificētas sēklas kartupeļiem var saņemt, ja:
• attiecīgajā platībā ir iestādīti pirmsbāzes, bāzes vai sertificētas kategorijas pirmās paaudzes sēklas kartupeļi;
• tiek izpildītas kartupeļu sēklaudzēšanas prasības saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kartupeļu sēklaudzēšanu, tostarp iegūta pirmsbāzes, bāzes vai sertificētas kategorijas sēkla;
• kopējā sēklas kartupeļu aizņemtā viena vai vairāku lauku atbalsttiesīgā platība nav mazāka par vienu hektāru. (Tiešo maksājumu piešķiršanas..., 2015)

SECINĀJUMI
1. Latvijā kartupeļus galvenokārt pārstrādā cietē un čipsos, ar ko nodarbojas divi galvenie uzņēmumi – SIA ‘’Aloja Starkelsen’’, kas ražo bioloģisko cieti un A/S ‘’Latfood’’, kas ražo čipsus;
2. Ģenētiski modificētiem kartupeļiem tuvākajos gados Latvijā nav nākotnes, jo galvenais cietes pārstrādātājs Latvijā, ražojot bioloģisko cieti, nedrīkst pielietot ĢMO cietes ražošanas procesos;
3. Kopumā kartupeļu stādījumu kopplatība samazinās, taču ražība no kartupeļu laukiem ir paaugstinājusies, neietekmējot kopējo iegūto kartupeļu kvantitāti;
4. Kartupeļu ražošana ir sarežģīts un dārgs process, ir jāievēro vairākas formalitātes - katru gadu jāpārbauda sēkla, jāmeklē kartupeļa realizācijas tirgi;
5. Ražošana mēdz būt neizdevīga gadījumos, kad kartupeļu plantācijās ir konstatēta kāda slimība, kuras rezultātā saimnieciskā darbība tiek apstādināta;
6. Eiropas Savienības mērķis ir veicināt lauku attīstību, risinot ekonomiskās problēmas, kas saistītas ar reģionu iznīkšanu, tādēļ tiek sniegti dažādi finansējumi, lai arī lauku reģionos attīstītos lauksaimniecība un tiktu nodrošinātas darbavietas, sekmējot lauku teritoriju apdzīvotību.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register