Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:883250
 
Evaluation:
Published: 13.04.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Ir zināms, ka liela loma cilvēku savstarpējā saskarsmē ir ne vien valodai – cik tā ir izkopta, kulturāla un pieklājīga –, bet arī ķermeņa valodai, t.i. – dažādiem žestiem, kurus mēs paši bieži vien nemaz nepamanām, tomēr mūsu zemapziņa tos vienmēr uztver un ziņo mums par to nozīmi. Protams, var paļauties uz savu intuīciju, tomēr darījumu pasaulē ar intuīciju vien nepietiek, un ir lieliski, ja cilvēks spēj ne vien uztvert, bet arī iztulkot sarunas partnera žestu nozīmi.

Izplatītākie žesti un darbības.

Sēdēšana jāteniski uz krēsla. Lielākā daļa no tiem, kas mēdz sēdēt uz krēsla jāteniski, ir valdonīgi cilvēki. Viņi bieži vien, kad tiem sāk apnikt saruna, mēģina pārņemt citu cilvēku vai cilvēku grupu vadību, un šādā mirklī par lielisku aizsegu kalpo krēsla atzveltne – tas kļūst par vairogu, kas aizsargā pret jebkuru morālu uzbrukumu no pārējiem grupas locekļiem. Bieži vien šis cilvēks rīkojas slēgti, parasti nemēdz savu viedokli uzspiest skaļi un ar varu, bet gan klusu, it kā „iefiltrējoties”.

Iedomāta diega vai pūciņas noņemšana no apģērba. Parasti cilvēki neapzināti lieto šo žestu, ja nepiekrīt pārējo grupas biedru (kolēģu) attieksmei vai uzskatiem, taču kautrējas vai nevēlas to izteikt skaļi. Veicot šo it kā neitrālo žestu, cilvēks parasti novērš skatienu no pārējiem un skatās grīdā. Tas ir viens no izplatītākajiem nepiekrišanas signāliem un, ja klausītājs nemitīgi noņem no apģērba iedomātus diegus vai puteklīšus, tas nozīmē vien to, ka cilvēks nepiekrīt teiktajam, kaut arī vārdos ir mierā ar visu.

Roku uzlikšana uz gurniem. Šis žests ir viens no izplatītākajiem veidiem, kā cilvēks pauž agresīvu attieksmi. Dažkārt to var tulkot arī kā mērķtiecīgu pozu. Abos gadījumos cilvēks ir gatavs veikt kādu darbību, bet saglabā agresīvu, uz priekšu vērstu pozu. Vīrieši bieži lieto šo pozu sieviešu klātbūtnē, lai demonstrētu agresīvu un valdonīgu attieksmi, lai izrādītu savu pārākumu un spēku. Sievietes šo pozu dažreiz lieto, lai liktu apģērbam izskatīties pievilcīgākam.

Augšup pacelta galva. Šo pozu ieņem cilvēks, kura attieksme pret dzirdēto ir neitrāla vai bieži vien arī vienaldzīga. Cilvēks, kurš ieņēmis šādu pozu un kuram ir vienaldzīga attieksme pret klausītāja teikto, dažkārt arī ik pa brīdim, it kā netīšām pamāj ar galvu, tādā veidā it kā gribot izrādīt interesi.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register