Ne tikai pašā Ķīnā , bet arī tepat Latvijā un visā Eiropā ir ļoti populāra ķīniešu virtuve, ko ir iecienījuši ļoti daudzi cilvēki.
Tā kā ķīniešu restorāni atveras aiz vien vairāk, kā arī to pieprasījums pieaug, autore vēlējās uzzināt vairāk par to, kāda tieši ir Ķīnas tautas nacionālā virtuve, un cik lielā mērā tā atbilst ar to, ko piedāvā vietējos Latvijas restorānos, jo, pēc autores domām , lai atvērtu konkrētu nacionālās virtuves ēdienu restorānu, šīs valsts kultūra un tradīcijas būtu vēlams izpētīt padziļināti, kā arī nepieciešam šīs noteiktās vietas pavārs, labākajā gadījumā. Šādā veidā viesis nevilsies, iegūs to, ko bija cerējis, noteiktā mērķa grupa saņems to, ko vēlējusies.
Bieži vien, ejot uz šāda tipa restorāniem, viss neatbilst tematikai, piemēram, ēdienkartē ir pieejami ne tikai noteiktās etniskās grupas, bet arī parasti latviešu ēdieni, kā arī par interjeru un atmsfēru bieži vien nav padomāts , piemēram, ķīniešu restorānā skan latviešu mūzika. Taču ir arī intresanti restorāni, kuri ir atbilstošā stilā, kā arī ēdienkartes saturs atbilst gaidītajam. Ir svarīgi , cik ļoti uzņēmuma vadītājs ir interesējies par šo nacionālo virtuvi, jo liela nozīm ir zināt ne tikai populārākos ēdienus, bet visu vēsturi , jo bieži vien restorāns nav izveidots pilnībā šajā stilā, līdz ar to , tas nav vairāk tik interesants, patīkams, kā arī neatbilst velmēm.
Mērķis: Iepazīties, izpētīt Ķīnas tautas ncionālo virtuvi
Uzdevumi:
• Izpētīt pieejamo informāciju
• Apkopot teorētisko materiālu
• Izveidot secinājumus