Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:730692
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.05.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 11 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ķīnas tautas republika    3
2.  Ķīniešu virtuve    4
3.  Apgabali, un to raksturīgākie ēdieni    5
4.  Tradicionālākie ķīniešu ēdieni    6
5.  Dažas Ķīniešu virtuves receptes    7-9
6.  PIELIKUMS    9-12
7.  Izmantotie informācijas avoti    13
Extract

Ķīnas kulinārijas māksla ir pilnveidojusies gadu simtiem .Visā tā pasaulē atzīta kā savdabīgākā virtuve. Vēsturniekiem Ķīnas pavārmāksla ir īsta kaut kas īpašs jo ēdieni atšķiras ne tikai pēc pagatavošanas tradīcijām daudzajos novados, bet arī pēc ēdiena sastāvdaļām un garšas īpatnībām. Pēc ķīniešu ēšanas tradicijmām, un paša ēdiena varēja noteikt statusa piederību, nacionālās minoritātes, atšķirt musulmaņus, veģetāriešus, vietējos un karaļu galma iedzīvotājus
Ķīniešu virtuvei ir dažādi apzīmējumi – to sauc gan par ātrāko virtuvi pasaulē, jo ēdienu gatavošana tiek rēķināta pat sekundēs; to dēvē arī par daudzpusīgāko virtuvi pasaulē, un tai ir ticis arī pasaules nozīmīgākās virtuves nosaukuma gods.
Ļoti būtisks priekšnoteikums ķīniešu ēdienam ir tā noformējums, jo ēdienam tradicionāli ne tikai jāsamazina izsalkums, bet arī jāsniedz mākslinieciskais prieks un pat jādziedē kaites (Senākos laikus pat bija skolas, kur varēja iegūt ārstnieciskās pavārmākslas amatu.). Ķīniešu virtuvē ēdiena sastāvdaļas pieņemts sagriezt nelielos ,vienādos gabaliņos, lai tā pagatavošanas process nebūtu ilgstošs ,un ēdiens nezaudētu vērtīgas vielas un vitamīnus. Mazie gabaliņi vieglāk uzsūc garšvielas un zālītes, ar maziem gabaliņiem ir daudz ērtāk rīkoties, īpaši, ja ēst nākas ar diviem irbuļiem.
Ķīnieši ēdienā izšķir piecas garšas īpatnības –
saldu,
skābu,
rūgtu,
sāļu
pikantu.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register