Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:152193
 
Evaluation:
Published: 08.04.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Nozare    3
2.  Produkts    4
3.  Konkurenti    4
4.  Statistika    6
5.  ID analīze    12
  Secinājumi    12
Extract

1 Nozare

Kā jau minēju ievadā es esmu izvēlējies nozari kinofilmu un videofilmu uzņemšana, kurā es nodarbošos ar reklāmu un kinofilmu uzņemšanu. NACE klasifikatorā šī nozare ir ar numuru 92.11, kas ir zem sekcijas O, Sabiedriskie, sociālie un individuālie pakalpojumi.
Mans uzņēmums sākumā piedāvās tikai iespēju uzņemt reklāmas, vēlāk, kad tiks iegūts pietiekami daudz finanšu līdzekļi tiks uzņemtas arī kinofilmas.
Kinofilmu specifika ir tas, kad tās uzņemšana ir ļoti laikietilpīgs process, iespējams pat vairākus gadus, tas nozīmē, kad, piemēram, trīs gadus jāstrādā pilnīgi bez nekādiem ienākumiem un nav nekādas garantijas, kad tā gūs peļņu, kas ievērojami palielina risku bankrotēt. Turklāt reklāmu uzņemšana prasa ievērojami mazāk laika un līdzekļu.
Lai uzņemtu reklāmas ir nepieciešams: studija, kameras(platleņķa lēca, 35mm adapteris, statīvs), apgaismojums, dators ar nepieciešamajām programmām, atkarībā no reklāmas varētu būt vajadzīgi atsevišķi atribūti kā, piemēram, ceļamkrāns, dolijs, kā arī režisors, operators, gaismotājs, video inženieris, scenārists.
Šī nozare Latvijā ir mazattīstīta, LR centrālās statistikas pārvaldēs datos ir rakstīts, kad Latvijā šajā nozarē 2005. gadā ir 9 uzņēmumi(pēc pamatdarbības), kas, manuprāt, nav īpaši daudz salīdzinot ar to, kad kinofilmas mūsdienās ir ļoti pieprasītas.
Iemesls kādēļ šī industrija nav attīstījusies vairāk varētu būt valsts nelielais atbalsts, kas salīdzinājumā ar citu valstu atbalstiem ir niecīgs, bet par laimi atbalstam ir tendence pieaugt 2005. gadā valsts to palielināja par 411 900 latiem, kas kopā veidoja 1 008 168 latus, un tas turpina pieaugt, tātad ir cerība panākt citas valstis, kas arī dotu iespēju attīstīties šai nozarei daudz straujāk. Vēl, manuprāt, iemesls varētu būt režisoru izpratne par filmu veidošanu. Latvijā viena daļa režisoru pārsvarā veido filmas, ar kurām piedalīties visādos festivālos, konkursos, piemēram, Kannu festivālā. Tas ir labi, bet lielākai daļai auditorijas tās neliekas īpaši simpātiskas, jo viņi neiedziļinās tik ļoti kā profesionāli kritiķi vai režisori, kas parasti ir konkursu žūrijas sastāvā un tādejādi kinoteātros šīs filmas nav īpaši skatītas un negūst peļņu. Kā arī filmas, kas pēdējos gados ir uzņemtas ir vairāk virzītas uz vecāka gada gājuma cilvēkiem un jauniešus īpaši nesaista, kas diemžēl arī ir biežākie kinoteātru apmeklētāji.
Tomēr, manuprāt, šai nozarei būs tendence attīstīties arī Latvijā, jo kinofilmas, reklāmas, videoklipi un citi video uzņemšanas pakalpojumi ir ļoti pieprasīti. Kinoteātris ir viens no iecienītākajiem jauniešu atpūtas veidiem, katram ir arī vēlme filmu, kas viņam patīk iegūt savā īpašumā, kas ir iespējams nopērkot dvd(protams arī vienkārši lejuplādējot internetā). Katrs uzņēmums domājot par savu attīstību ir domājis par sava uzņēmuma reklamēšanu, kas mūsdienās efektīvi darbojas ieliekot reklāmu televīzijā, kas pārsvarā noved pie tā, kad uzņēmums griežas pie profesionāļiem, kas ar to nodarbojas.
Kā arī lielākajai daļai dziesmu ir nepieciešami videoklipi, kuru uzņemšanai atkal ir nepieciešami profesionāļi.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1134029
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register