Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:560260
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.02.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Klonēšana un to veidi   
  Klonēšana un sociālās normas   
  Tiesiskais aspekts   
  Klonēšanas pozitīvie aspekti un to kritika   
  Morāli ētiskais aspekts   
  Reliģiskais aspekts   
  Nobeigums un secinājumi   
Extract

Līdz ar zinātnes progresu, līdz ar tehnoloģiju attīstību un citiem sasniegumiem. Līdz ar multikulturālisma un kosmopolītisma attīstību un pasaules globalizāciju, pasaulē iezīmējas jauns diskusiju lauks ne tik vien ekonomikā, politikā vai socioloģijā, bet arī deviantoloģijā. Iepriekšējās vērtību un normu sistēmas tiek pārvērtētas, tiek veidotas jaunas. Veidojas jaunas attieksmes un vērtējumi, ņemot vērā gan pozitīvās, gan negatīvās sekas dažādiem jauninājumiem, tehnoloģijām utt.
Sabiedrība būtībā ir nostādīta grūtā situācijā. Ja, kādreiz, tas, kas ir labi vai slikti, tika ieaudzināts ģimenē vai skolā, tad pie mūsdienu progresa tempiem, atliek vien pašiem izvērtēt situāciju.
Vēl 20.gs. pirmajā pusē, zinātnes un medicīnas vārdā, tika upurēti cilvēki, uz kuriem izmēģināja jaunas ārstēšanas metodes, taču humānu, morālu un ētisku apsvērumu dēļ, tika ieviestas normas un ētikas kodeksi, lai šie eksperimenti nedegradētu cilvēka cieņu un tiesības. Līdz ar to, rīcība, kurā šīs normas netika ievērotas kļuva par deviantu.
Deviantoloģijas problemātika ir tā, ka nevar paredzēt, kuri no zinātniskajiem sasniegumiem nākotnē nesīs negatīvas sekas un kuri, nē. Līdz ar to ne vienmēr tiek savlaicīgi ieviestas normas, kas regulētu un kontrolētu zinātnisko darbību.
Vēl viena problēma ir tā, ka zinātnē, nevar runāt par tradicionālām, daudz pētītām deviancēm kā narkomānija, prostitūcija, pašnāvības. Lai uz zinātni raudzītos no deviantoloģijas pozīcijām, ir jāizvērtē un jānosaka pamat kritēriji. Ja, ar zinātnisko sasniegumu ieviešanu dzīvē, tiek apdraudēti cilvēki, tad tas noteikti ir pamats deviantai rīcībai, taču šo kaitējumu ne vienmēr var prognozēt.
Runājot par farmāciju, tas iezīmējas ļoti spilgti – daudzi tūkstoši cilvēki mirst no dažādu medikamentu blakusiedarbības. Taču vai ārstus un farmakologus tāpēc var saukt par deviantām personībām? Grūts jautājums gan man, gan pašiem deviances pētniekiem.
Viens no šādiem daudznozīmīgiem jautājumiem ir klonēšana. Tas, ka zinātne ir nonākusi tik tālu, ka izmantojot pāris šūnas var radīt dzīvu embriju, ir fantastiski. Tomēr ap šo jautājumu ir izvērtušās plašas diskusijas, un ne velti. To, kāpēc klonēšana ir šo diskusiju pamatā mēģināšu atspoguļot referāta gaitā, aplūkojot dažādus klonēšanas aspektus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register