Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:517666
 
Evaluation:
Published: 15.04.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 19 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Abstract    3
  Satura rādītājs    4
  Ievads    5
1.  Literatūras apskats    6
1.1.  Kofeīna raksturojums    6
1.2.  Kofeīnu saturošo dabas augu izmantošanas vēsture    7
1.3.  Tējas auga un tēju raksturojums    8
1.4.  Kofeīns un krāsvielas tējās    10
1.5.  Kafijas koka ogu raksturojums    11
1.6.  Enerģijas dzērienu raksturojums    12
1.7.  Kofeīns un veselība    12
2.  Eksperimentālajā darbībā izmantotās metodes    14
3.  Ekspermentāli praktiskā daļa    16
3.1.  Kofeīna izdalīšana no tējas, kafijas un enerģijas dzēriena izmantojot ekstrakcijas metodi (1.darba daļa)    16
3.2.  Kofeīna izdalīšana no tējas, kafijas un enerģijas dzēriena izmantojot ekstrakcijas metodi. (2.darba daļa)    18
3.3.  Plānslāņa hromatogrāfijas izmantošana kofeīna pierādīšanai enerģijas dzērienos, kafijā, melnajā un zaļajā tējā    20
  Secinājumi    22
  Izmantotie literatūras avoti    23
  Pielikumi    25
Extract

Secinājumi
1. Izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies, jo darba gaitā no melnās un zaļās tējas, kafijas un enerģijas dzēriena tika iegūts kofeīns.
2. Tika apgūtas prasmes darbam ar plānslāņa hromatogrāfijas plāksnītēm un veikta tējās, kafijā un enerģijas dzērienā esošā kofeīna identificēšana.
3. Darba autori secina, ka izmantojot tikai vietnē www.youtube.com redzētos demonstrējumus, kuri norit bez sīkāka paskaidrojuma, praktiski nevar iegūt tīru kofeīnu, arī plānslāņu hromatogrāfija parāda, ka iegūtais cietais atlikums ir vairāku vielu maisījums.
4. Eksperimentālā darba otrajā daļā, plānslāņa hromatogrāfijā bija redzams, ka iegūtie cietie produkti satur vienu vielu. To norāda vienas, vienmērīgas, dzeltenīgas mēles veidošanās, visos eksperimentos.
5. Plānslāņu hromatogrāfijā, kofeīna identificēšanā par eluentu nav izmantojams acetona šķīdums, jo tas ‘’nenes’’ vielu, tāpēc ka pārāk ātri iztvaiko.
6. Ekstrahēšanas procesā, nav pieļaujama pārāk strauja šķīdumu maisīšana, jo tās rezultātā veidojas emulsija, kura nespēj izveidot krasi nodalītus 2.robežslāņus.
7. Darba autori pieļauj, ka svarīgu lomu izejvielu sagatavošanai pirms ekstrahēšanas procesa ir šķīduma videi (pH >7).
8. Darba autori eksperimentālajā daļā pilnveidoja savas prasmes ķīmijas laboratorijā, apgūstot ekstrahēšanas, destilācijas, filtrēšanas un plānslāņa hromatogrāfijas metodes.
9. Pētnieciskajā darbā apskatīti 9 literatūras avoti un 12 interneta resursi par kofeīna un to saturošo produktu īpašībām, vēsturi, ietekmi uz cilvēka veselību.


Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1331489
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register