Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:761880
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.05.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Sijās, kuras darbojas uz lieci, spriegumi sadalās nevienmērīgi, tā rezultātā projektētās piepūles uzņem tikai neliela daļa no darinājuma. Līdz ar to lielākā sijas materiāla daļa tiek noslogota daļēji un materiāls netiek racionāli izmantots. Citāda aina ir dažādu konstrukciju stieņos, kuri tiek spiesti vai stiepti ar konstantu ass spēku. Šādos stieņos spriegums ir konstants pa visu tā garumu un šķēlumu. Tā kā materiāla ekonomija ir svarīgs faktors būvniecībā, tika radītas režģotu stieņu sistēmas – kopnes, kas darbojas uz lieci, bet to atsevišķie stieņi uz stiepi vai spiedi. Kopnes ir ne tikai racionālākas no materiāla patēriņa viedokļa, bet ir arī vieglākas par atbilstošām sijām pie vienādas slodzes un laiduma.
Ir pazīstamas metāla kopnes, dzelzsbetona kopnes un koka kopnes, kā arī dažādas šo kopņu kombinācijas. Katrai no šīm kopnēm ir savas pozitīvās un negatīvās īpašības, tādēļ katrā atsevišķā gadījumā vajadzētu izvēlēties piemērotāko risinājumu, lai ietaupītu līdzekļus, laiku un materiālus.
Pateicoties ātrajam projektēšanas un izgatavošanas tempam, vienkāršai montāžai, praktiski neierobežotām arhitektoniskajām un konstruktīvajām iespējām, konkurētspējīgām izmaksām un citiem faktoriem, Latvijā arvien vairāk izmanto koka kopnes. Tās tiek pielietotas gan jumtu konstrukcijās, gan starpstāvu pārsegumu konstrukcijās.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register