Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:835874
 
Evaluation:
Published: 07.08.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Extract

Mūsu darba mērķi ir – definēt komandas darbu, izprast komandas darba plusus un mīnusus sociālo problēmu risināšanā, noskaidrot, kuras ir tās problēmas, kuras labāk risināt komandā un kādēļ, kādi starpprofesionāļi un institūcijas tiek iesaistītas konkrēto problēmu risināšanā, noskaidrot, kādas metodes tiek izmantotas komandas darbā, lai novērstu sociālās problēmas, un uzzināt profesionāļu viedokli strādājot komandā.

Komanda ir vienība, kas sastāv no tādiem profesionāļiem, kuri ir speciālisti dažādās jomās un pārstāv dažādas organizācijas.
1909. gadā Čikāgā komandas pieeju izmantoja pirmo reizi Bērnu vardarbības kustība. Komandas dalībnieku lomas tika skaidri sadalītas. Prakse rādīja, ka, palīdzot klientam, nepieciešamas plašākas zināšanas, tādēļ, lai labāk palīdzētu bērniem un viņu ģimenēm, komandā tika iekļauti sociālie darbinieki, psihologi, sociologi, pedagogi un juristi. [2]
Starpprofesionāļu komanda ir dažādu disciplīnu, profesionāļu un paraprofesionāļu grupa, kurai ir kopīgs mērķis – efektīva klienta aprūpe. [1] Viņu pieeja ir dažādu profesionālu darbību un zinātņu integrācija sociālā darba praksē. Tā norāda uz atsevišķu akadēmisko disciplīnu robežu pārsniegšanu, apkārtējās vides sarežģītību, dažādību un daudzējādo ietekmi uz personas ikdienas dzīvi.
Komandas darbinieki kopējā darbībā izmanto katra prasmes, zināšanas un dažādas pieejas. Komandas darbs smagos gadījumos dala arī atbildība, sniedzot viens otram psiholoģisko atbalstu. Starpprofesionāļu komandas modelis dod iespēju personiskai izaugsmei, citam no cita mācoties. Veiksmīga komanda balstās uz savstarpējo atbalsta tīklu, kas sastāv no dažādiem profesionāļiem – sociāliem darbiniekiem, pedagogiem, mediķiem, policistiem, psihoterapeitiem u.c. [2]…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1146505
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register