Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:339242
 
Evaluation:
Published: 21.04.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    1
1.  VERBĀLĀS KOMUNIKĀCIJAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS    2
1.1.  Verbālās komunikācijas atšķirības starp vīriešiem un sievietēm    3
2.  NEVERBĀLĀS KOMUNIKĀCIJAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS    5
2.1.  Neverbālās komunikācijas atšķirības starp vīriešiem un sievietēm    6
  SECINĀJUMI    7
  IZMANTOTIE INFORMĀCIJAS AVOTI    8
Extract

SECINĀJUMI
Vīrietis līdzinās gumijas lentei, proti, komunicējot ar sarunas partneri, viņš attālinās, lai apmierinātu savu nepieciešamību pēc neatkarības vai patstāvības, bet pēc kāda laika, kad sarunas partneris kļūst tuvāks, viņš ar lēcienu atgriežas atpakaļ, lai kontaktētos. Savukārt sieviete ir kā vilnis. Kad viņa patiešām labi jūtas, viņa sasniedz viļņa galotni, bet tad pēkšņi garastāvoklis mainās – vilnis noplok. Kad vilnis krīt, viņai ir sevišķa nepieciešamība runāt par savām problēmām un tikt uzklausītai un saprastai. Ja sieviete nejūtas pārliecināta par sevi, viņa nespēj arī objektīvi novērtēt un uztvert sarunas partneri.
Vīriešu un sieviešu komunikācijas pamatā ir atšķirīgas lomas sabiedrībā: sievietei jābūt tai, kura runā vairāk, bet vīrietim ir jāklausās, taču viņam nedrīkst nebūt savs viedoklis, kā arī sieviete ir tā, kura ar neverbālo žestu palīdzību cenšas raidīt kādu zemtekstu. Viņa prot noķert nianses no runas toņa vai sejas izteiksmes. Komunikācijā ar apkārtējiem sievietes ir daudz emocionālākas un jau kopš 12 gadu vecuma spēj būt iejūtīgākas pret sarunas partneri. Savā runā viņas bieži vien iestarpina nevajadzīgas frāzes, iestarpina savus pārdzīvojumus un jūtas. Savukārt vīrieši runā ir konkrēti, izmanto pierādītus faktus un mēģina visu pateikt pēc iespējas kodolīgāk un visaptverošāk. Tāpat atšķiras sievietes un vīrieša leksika, kādu viņi izmanto komunikācijā, vairumā gadījumu sievietes savstarpējās sarunās neizmanto žargonvārdus, internacionālismus, barbarismus un lamu vārdus, kā to dara vīrietis. Ikviens dzimuma pārstāvis vajadzības gadījumā runā izmeklētā leksikā un pielāgojas valdošajam runas stilam, taču sievietes šajā ziņā vairāk piedomā pie tā, ko viņas saka un kā tas izklausīsies no klausītāja viedokļa. Vīrieši savā runā var justies daudz atbrīvotāki un neizpelnīties sabiedrības nosodījumu tādos gadījumos, kad sieviete tiktu pat ignorēta vai uzskatīta par neaudzinātu.
Džons Grejs grāmatā „Vīrieši no Marsa, sievietes – no Venēras” par vīrieša un sievietes atšķirībām raksta tā: „Marsietis augstu vērtē spēku, zināšanas, prasmi un panākumus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register