Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:729393
 
Evaluation:
Published: 11.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 15 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju vēsturiskā attīstīstība    2
  Informācijas un kominikāciju tehnoloģijas izglītībā un pasaules izglītības sistēmā    5
  IKT attīstība Latvijas izglītības sistēmā    7
  Web lapa    10
  Web lapas dizains    11
  Worl Wide Web    12
  Protokolu TCP/IP steka struktūra    13
  Protokols TELNET    13
  FTP protokols    14
  Izmantotā literatūra    15
  Glosārijs    15
Extract

Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas (IKT) mācībās un darbā – par šo tēmu var lasīt un dzirdēt daudz. Domājams, tieši internets turpmāk ieņems arvien lielāku lomu visu cilvēku dzīvē un izglītībā.
Jau pirms 400 gadiem radās pirmās rakstāmmašīnas, kam bija liela nozīme pašreizējā IKT attīstībā, tālāk tehnoloģijas attīstījās ļoti lielos ātrumos, salīdzinoši ar laiku pirms rakstāmmašīnas izgudrošanas. Un pašreiz IKT ieņem arvien lielāku lomu izglītībā gan Latvijā, gan visā pasaulē.


Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju vēsturiskā attīstība


Pirmatnējais cilvēks skaitīja ar saviem desmit pirkstiem, bet vēlāk sāka izmantot skaitāmās nūjiņas, akmentiņus, atzīmes uz alu sienām u.c. Cilvēks savā attīstībā nepārtraukti pilnveidoja skaitīšanas metodes. Tas noveda pie pirmajiem skaitīšanas palīglīdzekļiem. Laiks ritēja, cilvēks izgudroja arvien jaunus mehānismus, atklāja jaunus dabas likumus un aizvien biežāk sadūrās ar nepieciešamību daudz, precīzi un ātri skaitīt.
Vēsturiskā skatījumā pirmais lielais tehniskais sasniegums bija rakstības izveidošanās, kas ļāva rakstīt vēstules un grāmatas.
Par pirmās skaitāmmašīnas dzimšanas gadu uzskatāms 1642. gads, kad ievērojamais franču matemātiķis un filozofs Blēzs Paskāls izgudroja ierīci, kas mehāniski veica skaitļu saskaitīšanu. Paskāla mašīna darbojās uz ritentiņu un zobratiņu principa .
1673. gadā Gotfrīds Vilhelms Leibnics uzkonstruēja aritmometru, ar kura palīdzību varēja mehāniski izpildīt 4 aritmētiskās darbības.
Nākamais solis, kas pieteica jaunu posmu skaitļošanas tehnikas vēsturē, bija procesu vadība, izmantojot perfokartes – blīva papīra kartes ar informāciju, kas uz tām atrodas caurumiņu veidā.
Tomēr ne Paskāla mašīna, ne perfokartes nekļuva par mūsdienu datoru priekštečiem. Par tādu kļuva angļu matemātiķa Čārlza Bebidža 1822.gadā radītā skaitļojamā iekārta, kura bija domāta astronomisko tabulu aprēķināšanai. Vēlāk, 1833. gadā sāka būvēt tā saukto “Analītisko mašīnu”, kuras uzdevums bija izpildīt aprēķinus bez cilvēka līdzdalības. Tai vajadzēja mācēt izprast programmas, kuras tiktu ievadītas ar perfokaršu palīdzību. Viņam palīdzēja programmētāja – lēdija Ada Lavleisa, kura strādāja kopā ar Bebidžu un izstrādāja programmas, kas tika ierakstītas, izsitot caurumiņus perfokartēs.
Taču Bebidžs nomira tā arī nepabeidzis šīs mašīnas būvi.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register