Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:762986
 
Evaluation:
Published: 08.07.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 14 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    2
  Annotation    3
  Ievads    5
1.  Vispārīgas ziņas par pārtikas piedevām    7
1.1.  Pārtikas piedevu iegūšana    7
1.2.  Pārtikas piedevu lietošanas mērķi un funkcijas pārtikas produktos    7
1.3.  Pārtikas piedevu lietošanas noteikumi    10
1.4.  Pārtikas piedevu apzīmējumi    11
1.5.  Pārtikas piedevas ir labas vai sliktas    12
1.6.  Pārtikas piedevu lietošanas priekšrocības un iespējamais risks    12
2.  Konditorejas izstrādājumi    15
2.1.  Nedaudz par konditorejas vēsturi    15
2.2.  Biežāk izmantotās sastāvdaļas konditorejā    16
2.2.1.  Milti    16
2.2.2.  Mīklas irdinātāji    16
2.2.3.  Cukurs    17
2.2.4.  Sāls    17
2.2.5.  Olas    18
2.2.6.  Piens    18
2.3.  Tortes    18
2.4.  Cepumi    19
2.5.  Maize    19
2.6.  Smalkmaizītes    21
2.7.  Kūciņas    21
3.  Pētnieciskā daļa    22
3.1.  Etiķešu analīze    22
3.2.  Aptaujas rezultāti    27
3.3.1.  SIA „Kruasons”    33
3.3.2.  Ozolnieku vidusskolas ēdnīca    34
  Secinājumi    36
  Izmantotie informācijas avoti    37
  Pielikumi    38
Extract

Konditorejas izstrādājumu pārtikas piedevu ietekme uz cilvēku veselību. Mārīte
Rumkovska, darba vadītāja Ozolnieku vidusskolas ķīmijas skolotāja Lolita Meinharde.
Darbā vispārīgi aprakstīti – pārtikas piedevu veidi un funkcijas, konditorejas izstrādājumu
veidi. Izpētītas dažādu produktu etiķetes.
Pētījumā secināts: Daudzas pārtikas piedevas nav kaitīgas un ir atļautas. Daudziem
cilvēkiem trūkst informācijas, kuras piedevas ir kaitīgas un kā tās ietekmē veselību.
Atslēgas vārdi: piedevas, konditoreja, veselība.
Es izvēlējos tēmu: „Konditorejas izstrādājumu pārtikas piedevu ietekme uz cilvēku
veselību”, jo mani interesē cilvēku uzturs un ir vēlme uzzināt ko vairāk par pārtikas piedevu
ietekmi uz cilvēku veselību. Cilvēki, it īpaši jaunieši, samērā bieži savā uzturā lieto cepumus,
smalkmaizītes, kūciņas, tortes, bet nav pietiekami informēti, kāds ir produktu sastāvs un kā tas
ietekmē viņu veselību.
Pārtikas piedevu tirgus strauji attīstās. Mūsdienās interese par pārtikas piedevām palielinās
ne tikai ražotāju un izplatītāju, bet arī pārtikas produktu patērētāju vidū. Taču informācija uz
etiķetes nav pilnīga, un pārdevējs pircējam ne vienmēr var paskaidrot, kāda ir šo vielu nozīme un
bīstamības pakāpe. Informācijas trūkuma dēļ presē nereti parādās pretrunīgi vai aplami raksti par
šīm vielām. Cilvēki arvien biežāk saslimst ar dažādām ēšanas paradumu izraisītām slimībām,
kuru pamatā ir nepareizi izvēlēts uzturs. Vēlos noskaidrot, vai šīs saslimšanas izraisa pārtikas
piedevas.
Darba mērķis: Iepazīt un izpētīt pārtikas piedevas, kuras tiek izmantotas konditorejā, un to
ietekmi uz cilvēku veselību.
Darba uzdevumi:
1. Uzzināt, kādas pārtikas piedevas tiek izmantotas konditorejā.
2. Izpētīt pārtikas piedevu kaitīgumu, to ietekmi uz cilvēku veselību.
3. Noskaidrot, kādus konditorejas izstrādājumus cilvēki izvēlas visbiežāk.
4. Salīdzināt konditorejas izstrādājumu tehnoloģijas SIA „Kruasons” un Ozolnieku
vidusskolas ēdnīcā.
5. Sniegt skolas biedriem sīkāku informāciju par pārtikas piedevām, kuras tiek izmantotas
konditorejas izstrādājumos.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register