Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:116031
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.05.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Konflikts – attiecīgajā laikā un telpā pretrunīgu tendenču vai interešu sadursme, kad nepieciešama indivīda, grupveida vai institucionāla atrisināšana.
Konflikti ir normāla mūsu dzīves sastāvdaļa. Konflikti tiek izraisīti gan apzināti, gan neapzināti. Par konfliktu sauc jebkurus savstarpēji antagonistiskus impulsus, intereses, viedokļus, darbības. Konflikts ir negatīvas emocijas, kas rodas mērķu, uzskatu pretdarbības apstākļos. Konfliktu pavada saspringtas starppersonu attiecības, tādēļ no ētiskā viedokļa konflikts vērtējams, kā negatīva parādība. Konfliktējošās puses parasti cenšas uzsvērt, pierādīt savu viedokli. Tātad tiek vākti fakti, kas savukārt vērtējams kā pozitīvs process. No otras puses konflikts ir dialoga ekstremāla forma, kurā negatīvu emociju rezultātā uztvere var tikt izmainīta. Konfliktsituācijā tās dalībnieku emocionālā spriedze palielinās un līdz ar to vēlamā rezultāta sasniegšanas iespējas var pazemināties. Konflikts var būt dažāda rakstura un satura. Tā saturs ir atkarīgs no pušu informētības, prasmes vadīt dialogu konfliktsituācijā. Visus cilvēkus var iedalīt tipos atkarībā no lomas konflikta situācijā:

- Personas, kuras izvairās no sabiedriski veicamiem pasākumiem, tādā veidā radot citiem darba veicējiem pārslodzi.
- Cilvēki, kas mīl komandēt, uzspiest savu viedokli, asi saskarsmē, parasti cenšas pasvītrot savu “es” un akcentēt pašvērtību.
- Cilvēki ar noslieci uz vienatni un attieksme pret citiem cilvēkiem parasti negatīva, visos redz potenciālu pretinieku vai nelabvēli.
- Cilvēki, kas nevalda par savu garastāvokli, viegli uzbudināmi, viņu nervozitāte parasti ir saistīta ar iekšējām pretrunām.
- Smaga rakstura cilvēki, piekasīgi, rupji, ar noslieci uz tenkošanu, mīl spēlēt uz citu cilvēku jūtām, skandalozi, vienmēr un visur cenšas pasvītrot savu pārākumu.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,48 €
Work pack Nr. 1209727
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register