Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:907666
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.03.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Used
Extract

KAS IR HUSERLA APZIŅAS IZPRATNE?
Edmunds Huserls (1859 – 1938) ir viens no šā gadsimta ietekmīgākā filozofijas virziena – fenomenoloģijas – dibinātājiem. Apzīmējuma fonā ir prasība filozofijā atturēties no visiem pārsteidzīgajiem pasaules skaidrojumiem un bez aizspriedumiem turēties pie tā analīzes, kas parādās apziņai.
Apziņas pētniecības divpusīgums aprakstoši raksturojams kā nesaraujama kopsaderība – kā sasaistes veids, kas saista vienu apzinājumu ar otru, būdams īpaši iezīmīgs sintēzei apziņas jomā. Apziņas norise ir pārdzīvojumu virkne, sintēzes vienība, pēc kuras tiek apzināts viens un tas pats kā vienots fenomens.
Ja pareizi saprotu, galvenā uzmanība jāpievērš apziņai kontekstā ar sintēzi, to, kā apzinātā lieta tiek pārveidota atbilstoši pieredzei un zināšanām.
Jebkura lieta apziņas attiecinājumā var tikt apzināta daudzos dažādos apzinājuma veidos uzreiz un secīgi. Sintēze gādā, lai identitātes apzinājums būtu vienots, visus atsevišķos pārdzīvojumus aptverošos apzinājums, kas padara jebkuras zināšanas par šo identitāti iespējamas.
Fenomenoloģiskā redukcija ļauj redzēt realitātes strukturējumu mūsu apziņā. Huserls neuzstāj, ka ir tikai viena apziņa, tā vienmēr atrodas komunikācijā ar citām. Apziņai piemīt intencionalitāte, kas apzīmē psihisko fenomenu savdabību, kas atšķirībā no fiziskajiem ir uz kaut ko vērsti, t.i., tie vienmēr ir apziņa par kaut ko.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register