Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:994194
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.09.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 15 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Krāsu terapija    4
2.  Krāsu nozīme mākslas terapijā    8
3.  Krāsu psihofizioloģiskā iedarbība    10
3.1.  Dzeltenā krāsa    13
3.2.  Zaļā krāsa    16
3.3.  Zilā krāsa    19
3.4.  Melnā krāsa    23
3.5.  Pelēkā krāsa    26
3.6.  Brūnā krāsa    27
3.7.  Baltā krāsa    28
3.8.  Oranžā krāsa    30
3.9.  Sarkanā krāsa    32
3.10.  Rozā krāsa    38
3.11.  Violetā krāsa    38
  Avotu un literatūras saraksts    42
Extract

1. Krāsu terapija
Cilvēkam piedzimstot, viena no pirmajām maņām ir krāsu sajūta— pat māti bērns sākumā uztver kā krāsas, smaržas un garšas apvienojumu. Pirmās krāsas, ko mazulis uztver, ir sarkanā un dzeltenā, jo tām ir viszemākā frekvence. Pieaudzis cilvēks krāsas vienlaikus uztver trijos līmeņos: apzinātajā (ceļa zīmes), zemapziņas (sarkanais— drosme, zilais— saprāts) un bezapziņas (sarkanais paātrina pulsu, zilais— palēnina). Katrai krāsai ir arī sava vibrācija, līdz ar to ķermenis krāsas uztver ne tikai ar redzi, bet ar katru ķermeņa šūnu. Un, aizpildot savu dzīves telpu ar vajadzīgajām krāsām, iespējams ievērojami ietekmēt gan savu, gan apkārtējo cilvēku pašsajūtu.
Krāsu terapijā vispirms izvēlās sev tīkamāko krāsu no tradicionālā krāsa apļa— tā nosaka, kādas krāsas vibrācijas cilvēkam šobrīd ir nepieciešamas. Piemēram, ja izvēlās oranžo krāsu, tātad cilvēkam šobrīd pietrūkst šīs krāsas vibrācijas. Oranžs apģērbs, atpūta uz oranža spilvena, šādas krāsas kartīte un meditēšana ar to - oranžās enerģijas uzsūkšana sevī! Vairākkārt šo procedūru atkārtojot, cilvēks ievēros, ka dažas krāsas instinktīvi izvēlēsies biežāk. Tad ieteicams pastiprināt krāsas iedarbību, iekļaujot šo krāsu ikdienas apģērbā un interjerā.
Arī skaņām un emocijām ir sava vibrācija, kas atbilst noteikta garuma vilnim un konkrētai krāsai. Piemēram, aizvainojuma krāsa ir sarkanrozā, kamēr tīras rozā krāsas vibrācija apzīmē interesi. Bēdas un vainas sajūta ir melna, vienaldzība— violeta, pārliecība— gaiši zila, bet tiekšanās— oranža. Ne velti ir teiciens: runāšana sudrabs, klusēšana— zelts! Zelta krāsa apzīmē izvēli, izlēmību, savukārt sudrabs— izvēles trūkumu.
Pēc iedarbības krāsas iedalās piecās grupās: siltās krāsas rada spriedzi (sarkana, oranža, dzeltena, zeltainzaļa, zeltaina), aukstās krāsas to mazina (ultramarīns, gaišzila, zilganzaļa, jūraszila, dzeltenzaļa, zaļa), savukārt purpurkrāsa, rozā, violetā un ceriņkrāsa veicina gremdēšanos apziņas dzīlēs. Okers, brūna, tumšbrūna, olīvbrūna, pasteļtoņi stabilizē ezotērisko apziņu, bet balta, pelēka un melna ir neitrālās krāsas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register