Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:702058
 
Evaluation:
Published: 08.07.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 28 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  KULTŪRAS TŪRISMS    5
1.1.  Kultūras tūrisma resursi    5
1.2.  Kulinārais tūrisms kā viens no kultūras tūrisma veidiem    6
2.  LĪBIEŠU KULTŪRVĒSTURISKAIS MANTOJUMS    9
2.1.  Lībiešu tradicionālie ēdieni    10
2.2.  Kulinārā tūrisma piedāvājums Lībiešu krastā un tuvākā apkārtnē    15
2.3.  Kulinārā mantojuma popularizēšana un izmantošana    16
3.  LĪBIEŠU KRASTA KĀ CEĻOJUMA GALAMĒRĶA RAKSTUROJUMS    18
3.1.  Ģeogrāfiskā atrašanās vieta    18
3.2.  Infrastruktūra un ilgtspējīga tūrisma attīstība perspektīvā    19
3.3.  Lībiešu krasta uzņēmējdarbības raksturojums    21
4.  LĪBIEŠU KULINĀRĀ TŪRISMA SAGLABĀŠANA    23
4.1.  Pētījuma materiāls un metode    23
4.2.  Pētījuma rezultātu analīze    24
4.3.  Intervijas veidā iegūtā informācija    30
  SECINĀJUMI    32
  PRIEKŠLIKUMI    33
  PIELIKUMI    34
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTI    41
Extract

Lauku tūrisma ceļojuma nolūks ir vēlme iepazīties ar lauku dzīvi. ikdienu un lauksaimniecisko ražošanu, atpūsties laukos. Lauku tūrisms ietver arī atpūtas un kultūras tūrisma elementus (Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca 171.lpp.).
Saskaņā ar zinātniskā raksta teksta daļu "Wolf (2006)" pārtikas tūrisma aktivitātes ir iekļautas lauku tūrismā, kas koncentrējas uz ēdienu un dzērienu baudīšanas meklēšanu un orientējas uz atšķirīgo, kā arī iespaidīgiem kulinārijas pasākumiem un pieredzi. (Journal of sustainable tourism, 2013, food tourism in protected areas)
Tāpat kulinārais tūrisms salīdzinoši klusajā Lībiešu krastā ir neatņemama ekotūrisma sastāvdaļa.
Diskutējot par ekotūrisam atbilstošu ēdienkarti un piedāvājuma noformējumu, jāapsver iespēja ēdienkartē ietvert 80-100% ēdienu, kas gatavoti no bioloģiskās lauksaimniecības produktiem. Tomēr jāņem vērā fakts, ka tūrists, īpaši ekotūrists, cenšas meklēt kaut ko īpaši oriģinālu, attiecīgai vietai raksturīgu. Ēdiens, līdzīgi dabas objektiem, kultūrvēstures pieminekļiem un piedzīvojumiem, tūrisma industrijā ir ļoti nozīmīgs elements. Svarīgs ir psiholoģiskais efekts - ēdieni, ja tie ir atstājuši iespaidu, ilgi paliek atmiņā (Ēriks Leitis. Ekotūrisms Latvijā: problēmas un risinājumi ilgtspējīgas tūrisma nozares pilnveidošanā. 81.lpp.).
Pēc autora domām, kulinārā tūrisma būtība ir ēdiena gatavošanas mākslas izzināsšana un pagatavotā produkta baudīšana, jaunas kultūras iepazīšana un pieņemšana. Tāpat kulināro tūrismu var saistīt ar jebkuru citu tūrisma veidu, kas ir attīstīts konkrētajā reģionā, jo tikai paēdis tūrists ir apmierināts tūrists.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,48 €
Work pack Nr. 1373231
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register