Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:633266
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.02.2019.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Used
Extract

Runājot par kultūras dzīvi šodien, var teikt, ka tā ir mainījusies. Latvijas kultūrā ir ienākuši daudzi svētki, kuri padomju laikos netika svinēti vai bija aizliegti kā, piemēram, Līgosvētki, Valentīndiena u.c. Arī Dziesmu svētki ir arvien plašāki un vēl patriotiskāki, jo tiek dziedātas latviešu tautasdziesmas, un dziesmas, kuras padomju laikos izpildīt bija aizliegts.
Lielas pārmaiņas ir notikušas arī kino jomā. Pārsvarā televīzijā un kinoteātros rādīto filmu saturu aizņem ārzemju filmas. Iedzīvotājiem tiek piedāvātas filmas ne tikai no Latvijas un Krievijas, kā tas bija padomju laikos, bet arī no visas pārējās pasaules, kas paver jaunas iespējas cilvēkiem izbaudīt arvien labāku, daudzveidīgāku un kvalitatīvāku filmu klāstu. Televīzijā ir parādījušie arī ļoti daudzi šovi, kādi padomju laikos nemaz nebija iedomājami.
Mūsdienās literatūra arī ļoti ir mainījusies. Grāmatnīcās lielāko daļu nopērkamo grāmatu skaitu sastāda tieši ārzemju literatūra. Grāmatu skaits arī ir neizmērojami liels, no kā var secināt, ka konkurence ir kļuvusi nežēlīga šajā jomā. Arī finansējuma ziņā viss ir mainījies. Finansējums literātiem ir kļuvis daudzas reizes mazāks, nekā tas bija padomju laikos. Taču skatoties no otras puses, tagad rakstniekiem ir tiesības uz vārda brīvību un var rakstīt par tēmām, kurām paši vēlas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register