Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:501297
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.05.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract


Krēpas ir sekrēts, kas izdalās no plaušām un augšējiem elpošanas ceļiem caur elpošanas traktu (bronhiem, traheju, balseni). Normāli krēpas neizdalās.
Krēpas izmeklē, lai noteiktu plaušās un bronhos noritošos iekaisumu procesu izraisītājus. Tā kā tieši no iekaisuma perēkļa izmeklējamo materiālu iegūt ir sarežģīti, izmeklē krēpas.
Krēpas savāc, lai novērtētu tās makroskopiski, izmeklētu mikroskopiski, krāsotu pēc grama, uzsētu un izmeklētu citoloģiski. Izmeklējot krēpas var atrast, elementus ( leikocītus, eritrocītus, epitēliju, elastīgās šķiedras u.c. ), kas liecina par destruktīviem iekaisuma un citiem procesiem, tāpat var arī atrast mikroorganismus, dažādu slimību izraisītājus ( tuberkulozes baktērijas, influences nūjiņas, aktinomicetes u.c.). Krēpu uzsējumus veic, lai noteiktu diagnozi, antibiotiku jūtību un izvēlētos, kuras antibiotikas lietot. Citoloģisko izmeklēšanu veic, lai atrastu audzēja šūnas.
Atkarībā no slimības rakstura, krēpu saturs var būt dažāds, tāpēc svarīgi ir zināt un aprakstīt krēpu vispārīgās īpašības – daudzumu (pie bronhektāzijām, plaušu abscesa u.c.), smaku, krāsu, konsistenci. (skatīt pielikumu Nr. 1).
Krēpās var būt dažādi blakus piemaisījumi, kam nav sakara ar patoloģisko produktu, bet kas izdalās no elpošanas ceļiem, kā, piemēram, barības atliekas no mutes dobuma, siekalas, izvemtās masas u.c.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register