Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:576668
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.05.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

“Laime ir laiks. Piepildīts laiks. Laime ir skaņām, krāsām un smaržām piepildīts laiks…”
/Imants Ziedonis/
Daudzi jau ir rakstījuši par laimi, un daudzi to vēl darīs, jo laimes sasniegšanas ceļi ir tikpat daudzveidīgi, cik daudzveidīga ir pati cilvēce. Labi, ka tā, jo pretējā gadījumā laimes visiem nepietiktu.
Kopš antīkajiem laikiem cilvēks laimi ir uzskatījis par augstāko mērķi, kas jāsasniedz dzīves laikā. Laimes jautājums ir cilvēces mūžīgais jautājums, vienmēr aktuāls un neizsmeļams.
Ko tad īsti nozīmē šis jēdziens “laime”? Daudziem cilvēkiem ir dažādas asociācijas ar šo jēdzienu. Laime ir māksla būt apmierinātam. Laime ir apmierinātība ar dzīvi kopumā. Daudziem tas ir labs darbs, laba ģimene, mīlošs vīrs vai sieva, citiem laime nozīmē panākumus darbā un savas karjeras veiksmīgā veidošanā. Daži ir arī priecīgi par citu nelaimēm, bet viens ir skaidrs droši – laime ir kā nesasniedzama mirāža, kura tik daudzus gadus ir pievilkusi pie sevis, bet daudziem devusi mērķi pēc kā tiekties. Laime saistīta ar visu īstu vērtību sasniegumiem un tieksme pēc tās var segties ar tieksmi pēc dziļākām vērtībām. Laime ir pretstats ciešanām, kas padziļina un norūda cilvēku, padara asāku tā spēju redzēt vērtības.
Laime, tāpat kā sapnis, ir ideāla jutekliska un emocionāla izpausme, taču, atšķirībā no tā, apzīmē nevis cilvēka tieksmes, bet šo tieksmju realizēšanos. Laimes jēdziens nevis vienkārši raksturo noteiktu konkrētu objektīvu vai subjektīvu cilvēka stāvokli, bet izsaka priekšstatu, kādai jābūt cilvēka dzīvei un kas viņu aplaimo. Tāpēc šim jēdzienam ir normatīvs un akseoloģisks1 raksturs. Laimes saturs tiek saprasts atkarībā no tā, kā tiek izprasta cilvēka dzīves misija un jēga.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1140112
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register