Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:377458
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Used
Extract

Latvijai atgūstot neatkarību, Padomju Savienībā pastāvošie kolhozi un sovhozi izjuka, tādā veidā izjaucot galveno tā laika lauksaimniecības balstu.
Šādai kolhozu un sovhozu izjukšanai sekoja strauja degradācija, kas skāra plašu Latvijas teritoriju. Attīstīties turpināja tikai atsevišķas teritorijas, galvenokārt pilsētas. Sevišķs uzplaukums bija vērojams Rīgā. Šādas reakcijas rezultātā lielas lauku teritorijas ieslīga dziļa depresijā.
Pēc vairāk kā desmit gadiem situācija laukos vēl joprojām ir smaga. Pašlaik, lai stabilizētu situāciju laukos, tiek meklēts risinājums. Taču neraugoties uz centieniem stabilizēt situāciju, atšķirības starp atsevišķām teritorijām, galvenokārt starp pilsētām un laukiem turpina palielināties., skarot gan demogrāfisko situāciju, gan ekonomiku.
Latvijas lauku teritorijās dzīvojošo cilvēku galvenā nodarbošanās ir lauksaimniecība, līdz ar to valdības un Eiropas palīdzība galvenokārt saistās ar šo jomu. Kā viens no palīdzības centienu rezultātiem ir 1998. gadā izstrādātā “Lauku attīstības programma”, kuras mērķis ir kāpināt Latvijas lauksaimniecības konkurētspēju un eksporta potenciālu, kā arī atbalstīt lauksaimniecības uzņēmējdarbību un pakalpojumu sfēru, veicināt kapitālieguldījumus laikiem un infrastruktūras attīstību, veicināt vājāk attīstītu novadu un reģionu attīstību, utt…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register