Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:612482
 
Evaluation:
Published: 05.02.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Gēnu inženierijas vēsture    4
  Modificētās lauksaimniecības kultūras un pārtikas preces    5
  Liellopu augšanas hormons    7
  Pret herbicīdiem izturīgi augi    8
  Insekticīdi    10
  Monokultūras    11
  Raža    12
  Nedīgstošas sēklas    13
  Ietekme uz vidi    15
  Ietekme uz veselību    17
  Riska novērtējums    18
  Alerģijas    19
  Toksiskās vielas    20
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    22
Extract


Beidzamajos gados daudzajām vides problēmām ir pievienojusies vēl viena. Tā ir gēnu inženierija un it īpaši ģenētiski modificēta pārtika. Daļa cilvēku tajā saskata atrisinājumu vai visām mūsdienu likstām ar pārtikas trūkumu Trešajā pasaulē sākot un vides piesārņojumu beidzot. Savukārt citi ir gatavi nokļūt cietumā, lai novērstu iespējamos draudus, ko var radīt ģenētiski pārveidotie organismi. Klusi un nemanāmi veikalu plauktos un uz mūsu galdiem ir nonākusi pārtika, kas ir izmainīta visdziļākajā līmenī.
Gēnu inženierija ir lielākais pārtikas produkcijas eksperiments visā pasaules vēsturē. 60-70% pārtikas, ko pārdot veikalos, satur ģenētiski modificētas sastāvdaļas. Ir aprēķināts, ka uz priekšu dažu gadu laikā tirdzniecībā parādīsies 150 jauni modificēti pārtikas produkti. Ģenētiski modificēti pārtikas produkti satur jaunas pārtikas sastāvdaļas, kas agrāk nekad nav bijušas cilvēka ēdienā. Šīs komponentes nav pilnībā pārbaudītas. Vai gēnu inženierija neapdraud jūsu ģimenes veselību? Vai tā ir nekaitīga cilvēcei? Vai tā nenodarīs pāri dabai? Neviens nespēj atbildēt uz šiem jautājumiem.
Darba mērķis ir uzzināt par gēnu inženieriju un tās ietekmi uz dabu un cilvēka veselību. Lai sasniegtu šo mērķi tika izvirzīti sekojošie uzdevumi: apskatīt gēnu inženierijas vēsturi; uzzināt par pārtikas precēm, kuru ražošanā tiek izmantoti genētiski modificētie augi; analizēt gēnu inženierijas kaitīgumu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register