Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:749052
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.12.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IZZIŅA    3
1.  UZŅĒMUMA APRAKSTS    4
2.  VIDE UN TŪRISTU IETEKME UZ TO    5
3.  VIESU RAKSTUROJUMS    7
4.  LIKUMDOŠANAS AKTI    8
5.  PIEDĀVĀTIE PAKALPOJUMI    9
6.  GRĀMATVEDĪBAS KĀRTOŠANA    10
7.  DARBA UN SADZĪVES NOTEIKUMU IEVĒROŠANA    11
  SECINĀJUMI    12
Extract

Lauku tūrisma mītnes “Cīruļi” juridiskā adrese, kā arī fiziskā atrašanās vieta ir Bauskas rajona Ceraukstes pagasta “Cīruļos”. Īpašnieks un vadītājs ir Māris Straumanis. Lauku tūrisms ir viens no vairākiem saimniecības darbības veidiem. Juridiskais statuss –zemnieku saimniecība.
“Cīruļi” atrodas Zemgales līdzenumā pie Lietuvas robežas, Mēmeles upes kreisajā krastā, ap 80 metriem no pašas upes. Reljefs ir līdzens, vienīgi stāvi ir upes krasti. Netālu atrodas intensīvi noslogots autoceļš, kurš nodrošina papildus klientus.
Viena kilometra attālumā atrodas Viļa Plūdoņa (1874-1940) dzīves un radošā darba vieta , - tagad muzejs. Dzīvojamā mājā izvietota piemiņas ekspozīcija, saimniecības ēkās – etnogrāfisko priekšmetu un ratu kolekcijas. Ir izveidota Plūdoņa taka gar Mēmeli. Netālu atrodas dzejnieka dzimtas kapi.
Papildus tūristi var apmeklēt Bauskas pilsdrupas, Rundāles, Mežotnes pili, to parkus, kā arī daudzas citas ievērojamas vietas.
Ar lauku tūrismu “Cīruļi” nodarbojas no 2001. gada. Lauku tūrisma mītnes pamatbāze ir guļbūves celta lauku pirts, kurā vienā reizē var uzņemt līdz 35 cilvēkiem. Pirts otrajā stāvā ir atpūtas telpa ar iespēju pārnakšņot. Viesu uzņemšanai 2002. –2003. gadā tika pārbūvēta vecā māja. Tajā iekārtotas septiņas divvietīgas istabiņas un koridoris, kurā vajadzības gadījumā var izvietot papildus guļvietas. Uz istabiņām ir viena dušas telpa un divas tuoletes, kamīnistaba viesu atpūtai un ēdamistaba.
Lauku tūrisma mītne atbilst trīs zvaigznītēm saskaņā ar asociācijas “Lauku ceļotājs” klasifikācijas prasībām, tas nozīmē, ka mājas apkārtne un telpas ir iekārtotas īpaši domājot par viesu ērtībām. Viesu rīcībā ir atsevišķa māja un pirts. Viesiem tiek piedāvāti vairāk kā četri dažādi atpūtas veidi un izklaides, kā arī tiek piedāvāta informācija par apkartni.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register