Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:815197
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 48 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Tekstā minētie saīsinājumi    2
  ANNOTATION    6
  IEVADS    7
2.  Ārpolitikas būtība un lēmumu pieņemšana    9
2.1.  Ārpolitikas būtība    9
2.2.  Lēmumu pieņemšanas procesa raksturojums    10
3.  Latvijas lēmumi ārpolitikā    19
3.1.  Latvijas ārpolitikas mērķi    19
3.3.  Sasniegtais ārpolitikā - ANO, NATO, ES    22
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    36
Extract

Latvija ir demokrātiska parlamentāra republika, kuras pamatā ir mūsdienu demokrātijas tradicionālās vērtības - likuma vara, cilvēka tiesības un brīvības. Latvijas nacionālās intereses ir Latvijas valsts un sabiedrības labklājības paaugstināšana, demokrātijas, drošības un suverenitātes nostiprināšana. Latvijas valsts ir ieinteresēta veicināt vienotas un integrētas Latvijas sabiedrības veidošanos, kuras vienojošais elements ir valstiskā identitāte, latviešu valoda un kultūra.
1991.gadā Latvijai kļūstot par Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) dalībvalsti, tās ārpolitika ieguva globālu dimensiju. Dalība Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO) nodrošina labāku Latvijas tautsaimniecības funkcionēšanu, piedaloties globālajā tirdzniecībā. Pēdējā desmitgadē Baltijas jūras telpā Latvija gan divpusēji, gan līdzdarbojoties dažādās reģionālās sadarbības organizācijās (Baltijas jūras valstu padomē, Baltijas Ministru padomē u.c.) ir aktīvi veidojusi labas attiecības ar kaimiņvalstīm. 2004. gadā Latvija iestājās Eiropas Savienībā (ES) un Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO). Dalība šajās organizācijās, kā arī citās Eiropas valstu sadarbības organizācijās (Eiropas Padome, Eiropas Drošības un sadarbības organizācija), ir sniegusi Latvijai jaunas iespējas īstenot savas nacionālās intereses. Šīs iespējas var tikt izmantotas, ja adekvāti pieaug mūsu starptautiskā ietekme, kas ir līdzeklis nacionālo interešu aizstāvēšanai.
Pamatvirzienos definēto mērķu īstenošanai LR Ārlietu ministrija sadarbībā ar citām valsts institūcijām un sabiedriskajām organizācijām izstrādās atsevišķus rīcības plānus, kurās paredzēs precīzus un konkrētus instrumentus ārpolitikas pamatvirzienos definēto mērķu īstenošanai.Ar analītisko darba metodi ir jāsaprot, ka darbā tiks veikta analīze raugoties no teorētiskā viedokļa. Prakse tiks salīdzināta un analizēta pēc teorētiskās bāzes. Teorija tiks apskatīta tādu autoru darbos kā Holsti, Macridis, Clarke un citos, par ko nedaudz vēlāk.
Empīriskā darba metode balstīsies uz reālās situācijas analīzi un aprakstu, par piemēru ņemot Latvijas likumdošanu un institūciju darbību. Salīdzinājumam tiks apskatīts arī Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanas process ārpolitikā.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register