Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:744979
 
Evaluation:
Published: 08.02.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Extract

SECINĀJUMI
Šis ir viens no ģeniālākajiem romāniem, kas būtu jāizlasa katram literatūru mīlošam cilvēkam. Tiem, kam lasīt ne īpaši patīk, tiem ir tapusi šī krāšņā, elpu aizraujošā filma. Lai grāmatu varētu vērtēt kā vienu veselu, ir jāizanalizē katrs moments. Tajā ir divi galvenie stāsti apvienoti vienā, jo visi tāpat ir saistīti. Šis romāns ir kā mozaīka. Šajā darbā katrs sev atradīs mīļāko tēlu un mīļāko momentu. Kā, piemēram, cits Annu nosodīs par viņas rīcību, bet cits tikai atbalstīs viņas izvēli. Romānā notiekošais joprojām ir aktuāls arī mūsdienās, tikai viena lieta ir mainījusies – sievietes loma sabiedrībā. Tādas lietas kā attiecību sarežģījumi, krāpšana un neuzticība ir arī šobrīd.
Režisora Džo. Raita filmā, tāpat kā citos ekranizējumos centrā nonāk Annas stāsts. Tas ir tik aizraujošs un tā laika sabiedrībai nepieņemams, ka par to lasīt un skatīties labpatīk visvairāk. Kaut filmā trūkst būtiski daudz fragmentu no romāna, tā tāpat ir ļoti baudāma. Pats ekranizējums – uz teātra skatuves, brīžiem atgādinot mūziklu ir lielisks akcents.
Romānam ar filmu kopīgs ir tas, ka abos tiek atrādīta 19.gs. beigu uzpūstā un samākslotā augstākā sabiedrība, kurā ir noteiktas normas un to pārkāpšanai ir sekas. Filmā vairāk tiek atrādīts kā šai sabiedrībai dzimto valodu modē bija nomainīt pret franču mēli. Abos tiek parādīta būtiskākā cilvēku problēma – mīlestība. Katrs to dzīvē vēlas. Anna skrēja tai pakaļ, līdz zaudēja visu, Kitija to ieguva, bet Annas brāļa sieva Dollija mūždien par to sapņoja…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1364550
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register