Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:873227
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.08.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Dienvidķīnas jūra ir Klusā okeāna daļa. Kā atsevišķs ūdens baseins tā ir lielākā jūra pasaulē; Dienvidķīnas jūra ir mazāka tikai par visiem četriem okeāniem. Šī jūra apskalo Ķīnas un Vjetnamas dienvidu krastu, rietumos Dienvidķīnas jūru norobežo Malakas pussala, austrumos- Filipīnas, bet dienvidos- Kalimantāna.


Taifūni
Šī patiešām ir tropu jūra, jo tā atrodas starp ekvatoru un Ziemeļu tropu loku. Vasarā tās virsējie ūdeņi sasilst līdz pat 29ºC. Šīs augstās temperatūras dēļ no jūras paceļas siltais, mitras gaisa masas, no kurām rodas spirālveida viesuļi un spēcīgas lietusgāzes. Tālajos Austrumos šādas viesuļvētras dēvē par taifūniem , kas ķīniešu valodā nozīmē “stiprie vēji”. Dienvidķīnas jūrā un tai tuvējos Klusā okeāna apgabalos katru gadu laika periodā no maija līdz decembrim tiek novēroti apmēram 25 taifūni.


Honkonga
Dienvidķīnas jūras krastā ir uzcelta viena no lielākajām ostu pilsētām pasaulē- Honkonga. Lai aizsargātu kuģus no taifūniem, ostas Honkongā ir izveidotas līča aizsegā.
Šīm ostām ir ļoti liela nozīme, daudzi Honkongas iedzīvotāji mitinās lielā saspiestībā vairākos tūkstošos ķīniešu laivu- sampanu un džonku, kas šūpojas ostu ūdeņos.


Jūras apsaimniekošana
Mūsdienās cilvēki ne tikai apstrādā zemi, bet arī iegūst jūras veltes.Honkongā, kā arī citās teritorijās Dienvidķīnas jūras piekrastē, dīķos netālu no krasta tiek audzētas milzu tīģergarneles. Lai garneles ātrāk augtu, tās baro ar īpašām aļģēm, un garneles var viegli izzvejot ar tīklu. Austeres tiek audzētas uz kārtīm un virvēm piekrastes dīķos, kur tās var pasargāt no zivīm, kuras atklātā jūrā austeres apēstu. Ķīnieši kultivē arī jūraszāles un izmanto tās pārtikā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1188640
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register