Ziemassvētku pudiņš ir deserts ko tradicionāli pasniedz Ziemassvētkos. Tā pirmsākumi meklējami Anglijā un tas dažreiz tiek saukts arī par plūmju pudiņu.
Plūmju pudiņu recepte parādījās 17. gs., bet pudiņa izcelsmei var izsekot līdz 1420. gadam.
Sākumā tas radās nevis kā saldums vai deserts, bet gan kā veids, kā saglabāt gaļu pēc sezonas beigām. Jo lopbarības trūkuma dēļ visi dzīvnieki tika nokauti rudenī. Gaļa tika glabāta mīklas kambarī kopā ar žāvētiem augļiem, kas darbojās kā konservanti. Un no šiem žavētiem augļiem tika pagatavots pīrāgs, kuru pēc tam izmantoja, lai svētku sezonā pacienātu viesus. Tomēr galvenais priekštecis mūsdienu pudiņam bija plūmju zupa, kas ļoti populāra kļuva Elizabetes I laikā.…