Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:297353
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.04.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Extract

Ja ielūgumā norādīts tumšs uzvalks, melns tauriņš un balts tauriņš, tad jāsaprot, ka šim pasākumam jāizvēlas vakartērps un tas būs pasākums no plkst. 18. Atbilstoši pasākuma telpai, veidam, mērķim un laikam tiek izvēlēts vakartērpa variants. Tumšā uzvalkā vīrietis ierodas vakariņās, teātra un operas izrādēs, svinīgos pasākumos u.tml. Vīrietim ir melnas, slēgtas, saitējamas ādās kurpes ar plāno zoli, melnas zeķes, vienkrāsains krekls, svītraina, punktaina vai citu ne pārāk uzkrītošu rakstu kaklasaite vai kakla lakatiņš ar piemērotu kabatlakatiņu žaketes kabatiņā. Svarīgi atcerēties, ka vīrietis vakara pasākumā neierodas bez kaklasaites.
Sieviete jāierodas kleitā, kostīmā vai bikšu kostīmā. Šajā gadījumā nevajadzētu vilkt garus vai pusgarus svārkus. Tie ir līdz celim, nedaudz virs vai zem tā. Ādas, lakādas, auduma vai izšūtas augstpapēžu kurpes, var būt ar vaļēju papēdi un ādas zoli. Neliela rokassomiņa, kas pieskaņota apaviem, kā arī plānās zeķes, pieskaņotas pie tērpa, var būt ar neuzkrītošu rakstu. (Strautmane, 2009, p. 45-58)
Pirms neilga laika tikos ar Dailes teātra galveno administratori Intu Moiseju. Tiku sagaidīta ar laipnu smaidu un sarunas laikā Inta runāja diezgan brīvi, tomēr pieklājīgi, uzrunājot mani uz “jūs”. Inta bija tērpusies pelēkas krāsas bikšu kostīmā, kas ietvēra auduma bikses un žaketīti, zem kuras bija gaišas krāsas blūzīte. Manuprāt, izskatījās ļoti pieklājīgi un Inta par sevi radīja sakopta cilvēka iespaidu, jo arī mati bija sakārtoti un kosmētika nebija uzkrītoša. Iespaids par šo sievieti palika jauks un noteikti vēlētos ar viņu tikties vēl kādu reizi.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1360484
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register