Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:887445
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Sasveicināšanās
Sasveicināšanās Ķīnā notiek, ļoti viegli saspiežot labo roku, kreisi plaukstu pārklājot pāri un tā tiek šūpota augšup, lejup desmit sekundes. Tā arī sasveicinās tuvi draugi un tā ir arī pateicības un godbijības zīme.
Pēc rokasspiediena seko tradicionālais vizītkaršu apmainīšanās rituāls. Lietišķā etiķete Ķīnā iesaka uz vienas vizītkartes puses rakstīt tekstu angliski, uz otras – ķīniski. Vizītkarti pasniedz ar abām rokām, turot tās stūrus starp īkšķi un rādītājpirkstu. Pēc tās saņemšana, tā noteikti ir kādu laiku jāstudē, neskatoties uz to, ka tā var būt rakstīta ķīniski un tu nesaproti nevienu hieroglifu.
Lielākajai daļai ķīniešu ir trīs vārdi un uzvārds ir pirmais. Dažiem ir divi bet pavisam nedaudziem ir četri vārdi. Jāuzrunā ir pēc titula- direktor+uzvārds, drīzāk nekā mister... Madame tiek lietots vairāk kā Mrs., jo mrs ir negatīva noskaņa, kas apzīmē nevīžīgas un savtīgas dāmas.
Ķīnā cilvēki jūt ārkārtīgi lielu cieņu pret vecākiem cilvēkiem un ir ārkārtīgi spēcīga hierarhija un personas stāvoklis sabiedrībā nozīmē ļoti daudz. Cilvēks var kāpt vai krist, bet rangi ir nemainīgi, stingras un skaidri definēti. Jo augstāks tavs statuss, jo ar augstākām amatpersonām tu vari komunicēties.
Ķīnā ļoti svarīga ir cilvēka reputācija un divas lietas nedrīkst obligāti darīt: 1) kritizēt ķīnieti viņa draugu priekšā, 2) izturēties pret viņu kā pret jaunāku vai zemāka statusa cilvēku nekā viņš ir īstenībā, jo tas grauj daudz vairāk konkrētās grupas, ne tikai viena cilvēka uzticību kā solījumu neturēšana.
Iepazīstināšanas reizē ķīnietis ne vienmēr smaida, bet tā nav nedraudzības, neuzticības vai naidīguma pazīme - tam var būt, piemēram, dažādo līmeņu dēļ. Tāpat smaids arī ne vienmēr ir draudzības pazīme. Ja tu nelaimīgi nokritīsi, vai notiks kāda cita liksta, visdrīzāk visi stāvēs tev apkārt un skatīsies, bet drīzāk neviens nepalīdzēs, būs cilvēki, kas pat smaidīs, bet šis smaids nenozīmē izsmieklu, bet ja tu sāksi parādīt savas emocijas par smaidošo, iespējams, sāks smaidīt visi pārējie.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register