Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:448001
 
Evaluation:
Published: 09.02.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

In­ter­ak­tī­vie pro­ce­si tiek pa­lais­ti un kon­tro­lē­ti caur ter­mi­nā­la se­si­ju. Ci­tiem vār­diem sa­kot, ir jā­būt kā­dam, kas ir pie­slē­dzies pie sis­tē­mas, lai sāk­tu šos pro­ce­sus. Tie ne­tiek pa­lais­ti au­to­mā­tis­ki kā da­ļa no sis­tē­mas. Šie pro­ce­si var tikt pa­lais­ti ti­kai priekš­plā­nā, aiz­ņe­mot ter­mi­nā­li, ku­rā prog­ram­ma ir pa­lais­ta, jūs ne­va­rat pa­laist nā­ka­mo prog­ram­mu, ka­mēr kā­da prog­ram­ma at­ro­das priekš­plā­nā, bet jūs va­rat tās pa­laist fo­nā, tā­dā vei­dā ie­dar­bi­not prog­ram­mu ter­mi­nā­lis pa­laiž jū­su prog­ram­mu un no­liek fo­nā, kā arī spēj pie­ņemt jaun­as ko­man­das. Mēs va­ram lie­tot ti­kai tās prog­ram­mas, ku­ras ir priekš­plā­na. Ka­mēr pro­cess at­ro­das fo­nā lie­to­tā­jam nav ie­spē­jams da­rīt ne­ko ci­tu ta­jā ter­mi­nā­li, ku­rā viņš ie­dar­bi­nā­ja prog­ram­mu. Tā­pēc čau­la (shell) pie­dā­vā tā­du lie­tu kā dar­ba kon­tro­le (job con­trol), kas at­ļauj vieg­li dar­bo­ties ar vai­rā­kiem pro­ce­siem. Šis me­hā­nisms pār­slē­dzās pro­ce­sus no fo­na priekš­plā­nā un no priekš­plā­na at­pa­kaļ fo­nā. Iz­man­to­jot šo sis­tē­mu prog­ram­mas var ie­star­tēt uz­reiz fo­nā.
Dar­bi­nāt pro­ce­su fo­nā ir iz­de­vī­gi ti­kai tad, kad prog­ram­mai nav va­ja­dzī­ga lie­to­tā­ja da­tu ie­va­de. Pro­ce­sa ie­vie­to­ša­na fo­nā ti­pis­ki tiek iz­man­to­ta ti­kai, ja ir zi­nāms, ka prog­ram­mas pa­lai­ša­na pra­sīs il­gā­ku lai­ku, lai at­brī­vo­tu ter­mi­nā­lu priekš nā­ko­šas ko­man­das.
Au­to­mā­tis­kie vai pa­ke­šu pro­ce­si nav pie­slēg­ti ter­mi­nā­lim, bet gan šie uz­de­vu­mi, ku­ri var būt ie­rin­do­ti spo­les zo­nā (spo­oler are­a), kur tie gai­da, ka­mēr tiks pa­lais­ti uz pir­mais — iek­ša, pir­mais – ār­ā (first-in, first-out) bā­zes. Šā­di uz­de­vu­mi var tikt iz­pil­dī­ti iz­man­to­jot vie­nu no di­viem kri­tē­ri­jiem:
No­teik­tā da­tu­mā un lai­kā: iz­da­rāms iz­man­to­jot at ko­man­du.
Tā­dos brī­žos, kad sis­tē­mas slo­dze ir pie­tie­ka­mi zem­a, lai pie­ņem­tu pa­pil­dus uz­de­vu­mus: iz­da­rāms iz­man­to­jot batch ko­man­du. Šis va­ri­ants tiek arī iz­man­tots sis­tē­mas op­ti­mi­zā­ci­jai.

2.Dē­mo­ni (da­emons)

Dē­mo­ni ir ser­ve­ra pro­ce­si, ku­ri dar­bo­jas vie­nā lai­dā. Pa­ras­ti tie tiek ie­dar­bi­nā­ti pie sis­tē­mas ie­lā­des un tad tie gai­da fo­nā, ka­mēr to pa­kal­po­jums ir va­ja­dzīgs. Vis­la­bā­kais pie­mērs ir tīk­la dē­mons, xinetd, tīk­la dē­mons vien­kār­ši sēž un gai­da, ka­mēr klien­ta prog­ram­mai, pie­mē­ram, FTP klien­tam, va­jag pie­slēg­ties tīk­lam.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register