Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:657033
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.01.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Used
Extract

Televīzijā valoda bija izkoptāka, netika atrastas tik daudzas kļūdas, kā iepriekšējos medijos. Autors saklausīja dažas stila kļūdas- „nav tā, kad viens bariņš (..) gaida” [3], kur saiklis „kad” nav pareizi lietots, tajā vietā vajadzīgs pakārtojuma saiklis „ka”. Runājot par ziediem, tika lietota frāze „atrodas milzīgi daudz ziedu” [3], kurā neiederas vārds „milzīgi”, jo tas tiek lietots, runājot par izmēru nevis skaitu. Tika lietots vārds „reids” [8], kas ir aizguvums no krievu valodas [4]. Autors ievēroja interesantu frāzi- „literāri un it kā nav rupji”[8], kuras pareizību neizdevās noskaidrot.
Vislabāk literārās valodas normas tika ievērotas radio pārraidē, kur autors dzirdēja vienu kļūdu- pārāk daudz reižu tika atkārtots saiklis „un”, kas radīja nepatiku, klausoties šo pārraidi.
Kopumā masu medijos literārās valodas normas tiek ievērotas vidējā līmenī, jo masu mediji nevar izvairīties no stila, interpunkcijas un ortogrāfijas kļūdām, bet, lai panāktu kvalitatīvākas literārās valodas lietošanu, katram žurnālistam un reportierim būtu jābeidz valodniecības fakultāte. Vissliktākā literārās valodas kvalitāte ir interneta resursos un presē, taču mazāk pārkāpumu televīzijā un radio. Autora darba gaitā gūtā pieredze palīdzēs izvairīties no nepareiza valodas lietojuma, tādēļ autors iesaka, ka katram būtu jāsāk ar sevi, tad mainīsies visa pasaule, un valodas kultūra uzlabosies [7, 16].

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register