Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:964928
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.10.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
2016 - 2020 years
2021 - 2025 years
Extract

5. Vai ir paredzēti iedzīvotāju motivācijas veidošanas pasākumi, informēšanas pasākumi, cita veida pasākumi atjaunojamo resursu izmantošanas un energoefektivitātes veicināšanai.
Tiks finansiāli atbalstīti projekti, kuru ietvaros tiek veicināta sabiedrības vides izglītība un audzināšana, kā arī Latvijā aktuālo vides problēmu risināšana, iesaistot mērķgrupas.
Norisinās arī dažāda veida velo transporta lietošanas veicināšanas aktivitātes: izveidoti tūrisma velo maršruti, izdoti bukleti, uzstādītas velo novietnes, veikti dažāda veida interaktīvi un izglītojoši pasākumi, izstrādāta stratēģija, organizēti velo tiesību eksāmeni, aptauju veikšana, norisinās sadarbība ar NVO „Veloklubs Līvāni”, darbojas velonomas punkts. u.c.
Būtiski ir pasākumi vietējo iedzīvotāju informēšanā un iesaistīšanā ilgtspējīgā energoresursu izmantošanā, jo rīcības plāna īstenošana ir atkarīga arī no vietējo iedzīvotāju ieinteresētības un rīcības gan efektīvā enerģijas izmantošanā, gan izvēlē par labu atjaunojamo energoresursu izmantošanā.

6. Norādiet, kādus atjaunojamo resursu izmantošanu, energoefektivitāti un gaisa kvalitāti nodrošinošus pasākumus, Jūsuprāt, būtu lietderīgi realizēt Jūsu izvēlētajā pašvaldībā.
Manuprāt novada iedzīvotājiem lietderīgi būtu izpētīt un uzzināt lietderīgu informāciju par atkritumu šķirošanu un to pārstrādi, kā efektīvāk samazināt sadzīves atkritumus un kā tos izmantot otrreizēji, ļaujot iedzīvotājiem izpausties radoši un dabai draudzīgi.
Pasākumi ar vizuālu materiālu novada iedzīvotājiem labāk ļautu izprast, kas ir energoefektivitāte un ko nozīmē atjaunojamie energoresursi, ar uzskatāmiem datiem un pieredzes stāstiem, taustāmiem materiāliem, attīstot iedzīvotāju domāšanas veidu. Manuprāt, viss, kas ir vajadzīgs, lai tauta sāktu domāt “zaļi” ir tikai vajadzīgā informācija un tās pasniegšanas veids!

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register