Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:157052
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.12.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Datortīklu raksturojums un veidi    3
  Vēsture    3
  Kas ir tīkls?    3
  Lokālais tīkls (LAN)    4
  Klientserveris    5
  Bezvadu lokālais tīkls (BLT)    6
  BLT priekšrocības    6
  Diapazons    7
  Caurlaidība    7
  Vienkāršība    7
  Aizsardzība    7
  Pārskats    7
  Teritoriālais tīkls (WAN)    8
  Tīkla resursu koplietošanas    9
  priekšrocības grupā    9
  Telefona tīkls (the telephone network in computing)    10
  Termini    10
  Izmantotā literatūra    14
Extract

Vēsture:
Datortīkla ideja pirmo reizi radās 1960. gadu beigās ASV. Datu apmaiņas nolūkā savienoja datorus, kas bija domāti militāriem mērķiem, taču nekur tālāk šī ideja netika realizēta. Tikai, parādoties Personālajiem datoriem, situācija mainījās. Datori tika plaši lietoti birojos, kuros tika lietotas vienas un tās pašas programmas, datu bāzes, printerus, kurus būtu jāpievieno katram datoram atsevišķi, ārējās atmiņas iekārtas utt. Datortīkli deva iespēju ātri un ērti rīkoties, kļūstot aizvien populārāki. Ja sākumā tīkli pastāvēja tikai vienas ēkas ietvaros, tad sāka domāt par dažādu atsevišķu ēku savienošanu.
Sākotnēji tehnoloģiskās iespējas ļāva tīklā saslēgt tikai līdz 10 datoriem, 1980. gadā – līdz 30 datoriem, bet šobrīd ir lokālie tīkli, kas apvieno simtiem datoru, bet globālo tīklu izmanto miljoniem lietotāju.
Visvienkāršākais datortīkls veidojas, ja divi datori tiek savienoti ar kabeli, kas nodrošina informācijas apmaiņu starp tiem. Tādā veidā datortīklos tiek apvienoti daži līdz pat vairākiem miljoniem datoru. Datortīkls paver lietotājiem pilnīgi jaunas iespējas un vienlaikus palielina datortehnikas izmantošanas efektivitāti. Gadu laikā būtiski mainījusies ideja par to, kas ir tīkls. Lai gan pamats ir palicis tas pats, jo tīkls joprojām savieno datorus, taču mainījusies tā jēga un veids, kā mēs to izmantojam. Tīkls ir kļuvis par vidi, kurā var publicēt, meklēt, reklamēt un pārdot. Tas ir saziņas līdzeklis un no tehniskas vides kļuvis par jaunu dzīves telpas dimensiju – kibertelpu.
Kas ir tīkls?
Datortīkls ir datoru aparatūras un programmatūras sistēma, kas paredzēta savstarpējai datu apmaiņai un kopējai lietošanai.
Tīkls (network) ir datoru un ar tiem saistīto perifērijas ierīču grupa, kas savstarpēji savienotas ar sakaru kanāliem un kas nodrošina datņu un citu resursu kopīgas izmantošanas iespējas vairākiem lietotājiem. Tīklu sarežģītības pakāpe un sniegto pakalpojumu apjoma robežas var būt visai atšķirīgas. Izšķir vienādranga tīklus, kas apvieno nelielu kādas organizācijas lietotāju skaitu, lokālos tīklus, kas, izmantojot kabeļus vai telefona līnijas, savieno lielāku lietotāju skaitu un teritoriālos tīklus, kas apvieno dažādu tīklu lietotājus visai plašā ģeogrāfiskā apgabalā.
Jebkurā organizācijā vai iestādē, kurā ir vairāk nekā viens dators, rodas nepieciešamība pārvietot vai pārkopēt informāciju no viena uz otra. To var izdarīt lietojot disketes (tā sauktais “diskešu tīkls), bet, ja datu apmaiņai jābūt intensīvai, tas kļūst ļoti apgrūtinoši.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1163244
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register