Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:262490
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.01.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Drošības vajadzība attiecībā uz mācīšanās procesu vispārēji ir būtiska, jo saskaņā ar Maslova teoriju, vajadzības ir jāapmierina noteiktā hierarhiskā kārtībā.1 Un šajā hierarhijā drošības vajadzības ir otrajā vietā pēc bioloģiskajām un fizioloģiskajām vajadzībām.2 Tādējādi var secināt, ka ja nav apmierinātas drošības vajadzības, tad līdz ar to var tikt negatīvi ietekmēts mācīšanās process, jo izglītība neietilpst šajā vajadzību grupā.
Varētu izdarīt arī secinājumu, ka aptaujātajām personām drošības vajadzības ir salīdzinoši labi apmierinātas un tādēļ mācīšanās procesa prioritāte un mācīšanās motivācija nav saistīta ar drošības vajadzību apmierināšanu.
Aplūkojot individuālos rezultātus, var secināt, ka šie aptaujātie, sevišķi aptaujātie nr. 1. un nr. 5. ir uzrādījuši drošības vajadzību kā vienu no nozīmīgākajām. Aptaujātā nr. 1. rezultāti šo vajadzību pat uzrādījuši kā pašu nozīmīgāko. Pretēji grupas kopējiem rezultātiem, šie rezultāti uzrāda, ka attiecīgajām personām motivācija mācību procesam ir drošības vajadzība. Aptaujātais nr. 8. gan uzrādījis nedaudz mazāku rezultātu drošības vajadzībās, t.i. 2,5 punkti, kas ir tikai nedaudz virs vidējā grupas rezultāta. Turklāt aplūkojot šīs personas individuālos rezultātus tie kopumā ir augstāki nekā vidējais aritmētiskais rezultāts. Tādēļ, kaut arī aptaujātā nr. 8. rezultāts šajā rādītājā ir salīdzinoši lielāks kā citiem aptaujātajiem, tomēr individuālajos rezultātos tā ir viena no mazāk nozīmīgākajām vajadzībām, līdzīgi kā grupai kopumā.
Sestajā vietā, apkopojot rezultātus, ierindojusies vajadzība pēc varas. Šīs vajadzības vidējais rezultāts starp 10 aptaujātajiem ir 2,50.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register