Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:268340
 
Evaluation:
Published: 08.10.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    1
  Maizes vēsture    2
  Maize - veselīgs uzturs    4
  Maizessastāvs    5
  Milti, maizes piedevas    6
  Rauga vēsture    7
  Receptes    8
  Bišu maize    9
  Uzturvielu saturs enerģētiskā vērtība    10
  Konvektīvā maizes cepšanas krāsns    11
Extract

Cepu,cepu kukulīti
Cepu lielu, cepu mazu
Pârnāks mani bāleliņi
Citi lieli, citi mazi
Kursa darbu par tēmu “Maize” izvēlējos tāpēc, ka ar šo pārtikas produktu mēs sastopamies ik dienas. Latviešu tautai maize ir arī ēdiena simbols.Vai mēs esam ievērojuši to, ka maizi mēs lietojam ik dienas un tā mums neapnīk. Maizīti mūsu seņči uzskatija par svētu, bet vai tas tā ir mums šodien?
Darbā centīšos attēlot to kā maize no tālas pagātnes atnākusi līdz musdienām , maizes ķimiskās īpašības u.c.lietas. Ceru, ka izlasot šo darbu jums radīsies neliels priekštats par maizes nozīmi mūsu uzturā, mūsu dzīvē.
Maize - to definējot varētu teikt, ka tas ir izstrādājums, kas gatavots no miltiem, kam pievienots ûdens vai piens, kā arī irdināšanas un cepšanas lîdzekļi, pēc tam masa tiek rūpīgi maisīta, raudzēta un cepta.
Maize - viens no svarīgākajiem pārtikas produktiem - tās sastāvā esošās uzturvielas, no šī produkta organisms iegūst sev nepieciešamās uzturvielas vajadzīgā daudzumā.
Maize satur 1/3 visu dienā nepieciešamo olbaltumvielu un ogļhidrātu.
B1unB2 grupas vitamīnus nozīmīgas minerālvielas un balastvielas.
Maize satur ievērojamu daudzumu PP un E vitamīnus.
Maize satur arī nedaudz taukus.

Maizes pagātne
Cilvēki jau pirms 15 tûkstošiem gadu vākuši un kultivējuši graudzāles no kurām vēlāk cēlušies mums pazīstamie mieži, kvieši, auzas un rudzu.Par vissenāko graudaugu tiek uzskatīta prosa.
Akmens laikmetā cilvēki ēduši nepārstrādātus graudus, pamazām radās dzirnakmeņi, pirmie milti. Kad cilvēki iemācījās iegūt uguni radās biezas graudu putras apdeguši plācenīši, kas nemaz nelīdzinājās mūsdienu maizes klaipam. Pagāja vairāki gadu tūkstoši līdz cilvēki iemācījās maizi cept no raudzētas mīklas. …

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register