Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:932530
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.02.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 15 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    2
  Ievads    5
1.  Maizes nozīme    6
2.  Maizes cepšanas vēsture    9
3.  Maizes cepšanas process    13
3.1.  Padomi maizniekam    15
3.2.  Padomi maizes uzglabāšanai    16
3.3.  Ticējumi par maizi    17
4.  Pētījuma metodika un organizācija    19
5.  Pētījuma rezultātu apkopošana    20
5.1.  Saldskābmaizes cepšanas process ‘’Kalna Ūsmaņos’’    20
5.2.  Citu maizes cepēju cepšanas pieredze    21
5.3.  Aptauju apkopošana    23
  Secinājumi    30
  Izmantotās informācijas avoti    31
  Pielikums    32
Extract

Tēmas aktualitāte: Pieredzējušu mājas ceptas maizes cepēju kļūst arvien mazāk, tādēļ nepieciešams šo informāciju savākt, apkopot, izmantot un saglabāt.
Darba tēma: Maizes cepšanas tradīcijas Mārcienas apkaimē.
Darba mērķis: Izpētīt pašceptās maizes uzturvērtību un cepšanas procesu.
Darba uzdevumi:
1.Izpētīt maizes uzturvērtību.
2.Aplūkot maizes cepšanas procesu agrāk un tagad.
3.Noskaidrot apstākļus ilgākai maizes uzglabāšanai.
Hipotēze: Maizes cepšanas mājās tradīcijas ir aktuālas un nozīmīgas arī šodien.
Pētījuma priekšmets: Maizes cepšanas process.
Pētījuma bāze: Kārļa Sprogas, Emīlijas Resnes, Jāņa Ozola, Līgas Šanteres, Aijas Ducenas, Zandas Buzinas maizes cepšanas pieredze un 102 Madonas iedzīvotāji.
Darbā izmantotās metodes: informācijas izpēte, anketēšana, intervēšana, datu analīze, video filmēšana.

Agrāk valdīja uzskats, ka rupja maluma miltu, graudu un kliju maize ir domāta diabēta slimniekiem un tiem, kam ir liekais svars. Kam ir gremošanas trakta kaites, jāēd baltmaize. Ja ir kuņģa čūla tad rupju kliju maizi nedrīkstētu daudz ēst. Maizes uzturvērtību nosaka gan dažādu maluma kviešu, rudzu, kā arī citu graudaugu milti, gan produkti, ko maizei pievieno – piena produkti, taukvielas, cukurs, olas, klijas, dažādu sēklu vai augļu maisījumu. Taču skaidrs ir viens – jo rupjāka maize, jo tā ir veselīgāka. Maize ir jābauda.
Maize ir viss labais, kas graudos, bet graudos ir liels spēks. Kā asns lauž zemi, lai tiektos pretim saulei! Graudos ir šķiedrvielas, B grupas vitamīni, minerālvielas, olbaltumvielas un tauki. Maize ir enerģijas avots (10. 141.lpp.).
Rudzu graudos ir no 9–20% olbaltumvielu, bet kviešu graudos apmēram 7– 20%. Rudzos esošajām neaizstājamajām aminoskābēm piemīt lielāka uzturvērtība kā kviešos esošajām, jo rudzos to ir nedaudz vairāk.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register