Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:426397
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.05.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Šajā referātā var iepazīties ar maršruta un tajā ietilpstošo objektu aprakstu nedēļas nogalei Daugavpils rajonā ar nakšņošanu Višķos un Daugavpilī. Izbraukšana no Rīgas, iespējamie transporta līdzekļi - autobuss (ja liels cilvēku skaits) vai vieglais transports. Izmaksas aptuveni 10 Ls katrai personai.
Lai gan šī nedēļas nogale domāta tieši atpūtai laukos, maršrutā ir iekļautas arī divas pilsētas (Daugavpils un Ilūkste), jo uzskatu tās par ievērības cienīgiem objektiem Daugavpils rajonā, kurus ir vērts aplūkot. Visi pārējie objekti ir tieši saistīti ar dabu, piemēram, vairākas izziņas takas (Markovas takas, Pilskalnes „Siguldiņa” u.c.).

Daugavpils rajons.

Platība 2526 km2, Iedzīvotāju skaits 44053, Rajonā atrodas 25 pagasti, Daugavpils, Subates un Ilūkstes pilsētas [Nr. 2 liter. sar.]
Visu Daugavpils rajonu līdz pašai Dunavai šķērso Daugava. Posmā no Krāslavas līdz Kraujai tā met desmit lokus, bet lejpus Daugavas gar Līksnu un Nīcgali plūst taisni un mierīgi uz Baltijas jūru, sadalīdama rajonu divās daļās, kuras vēsturiskā, politiskā un etnogrāfiskā ziņā veidojušās atšķirīgi. Kreisajā krastā atrodas Augšzeme jeb sēļu zeme, labajā – Latgale. Pavisam te ir 194 ezeri, kas piedāvā lieliskas atpūtas iespējas. Lielākie no tiem – Sventes un Riču ezers ietilpst kompleksajās aizsargājamās ainavās. Bet trešdaļa rajona zemes apaugusi ar mežiem – vislielākie masīvi ir Nīcgales, Kalupes un Silenes apkaimē.
Ļaudis šai pusē ir reliģiozi, tādēļ Daugavpilī daudz baznīcu un kristīgā kulta pieminekļu. Savā ziņā tradicionālais te sajaucies ar kristīgo, sēliskais ar slāvisko, poliskais ar lietuvisko. [Nr. 1]…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1185446
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register