Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:445857
 
Evaluation:
Published: 10.08.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 33 units
References: Used
Extract

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
1. Kvalitatīvajā pētījuma metodē piedalījās 7 respondenti no Rīgas slimnīcas X, mugurkaula un locītavu ķirurģijas nodaļa, vecumā no 45 – 72 gadiem. Analizējot jautājumu par subjektīvajām sūdzībām, kā primārā sūdzība visiem respondentiem pirmsoperācijas periodā bija sāpes, galvenokārt muguras sāpes, kas apgrūtina pacienta ikdienas dzīvesveidu.
2. Gandrīz visiem respondentiem bija sūdzības, izņemot vienu, kuram sūdzību nebija, pārējie kā galveno subjektīvo sūdzību atzīmēja muguras sāpes, kuru dēļ esot bijis grūti atrast piemērotu pozīciju. Savukārt divi respondenti periodā saskārās ar sliktu dūšu.
3. Sāpju izvērtēšana un kupēšana ir viens no masiera pamatpienākumiem. Masiera aprūpē neizmanto sāpju skalu, bet gan novērtē pacientu pēc subjektīvajām sūdzībām un ievada pretsāpju medikamentus.
4. Analizējot respondentu sniegtās atbildes uz jautājumu, kādi ir māsu galvenie pienākumi aprūpē pēc diska trūces operācijas, tad visi pacienti kā primāro māsu pienākumu akcentēja - mazināt sāpes. aprūpē sāpju mazināšana ir māsu primārais un galvenais pienākums, lai pacients pēc iespējas ātrāk atgūtu neatkarību, uzlabotu dzīves un darba kvalitāti.
5. aprūpē pacienti kā svarīgāko procedūru atzīmēja medikamentozo terapiju, kas balstīta uz pretsāpju medikamentiem, i/v medikamentiem un antibiotikām brūces profilaksei, svarīgu nozīmi piešķir arī brūces aprūpei.
6. Pacienta izglītošana ir viena no māsu svarīgākajiem pienākumiem un no tā cik pacients būs informēts un zinošs ir atkarīgs atveseļošanās process un pacienta uzturēšanās nodaļā. Vidēji pēc starpskriemeļu diska trūces operācijas pacienti stacionārā uzturās 4 – 5 dienas.
7. Pacienta aktivizācija ir neatņemama sastāvdaļa periodā, lai veicinātu atveseļošanās procesu, ko nodrošina fizioterapeits, galvenokārt pirmajā dienā, parāda un izskaidro kā pareizi jāceļas, jāstaigā izmantojot augsto staigāšanas rāmi, elpošanas vingrinājumi pneimonijas profilaksei, parāda, kādi vingrojumi būtu vēlami periodā nekaitējot mugurai.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register