Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:769410
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.11.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
2.  Apvienošanas plates    5
3.  LPX    6
4.  ATX    7
5.  NLX    8
6.  EPoX EP-8RDA3+    9
7.  Secinājumi    12
8.  Bibliogrāfijas saraksts    12
Extract

Apvienošanas plates.


Sistēmas (mātes) plates šī jēdziena pilnā nozīmē, nav nav atrodamas katrā datorā. Citās sistēmas komponentes, kuras parasti atrodas uz sistēmas plates, tiek novietotas uz paplašinājuma plates. Šajos datoros galvenā plate tiek dēvēta par apvienošanas plati, bet datorus-datori ar apvienošanas plati.
Sistēmas ar platēs var būt divu veidu: pasīvās un aktīvās. Pasīvās apvienošanas plates praktiski nesatur nekādu elektroniku, izņemot šīnu slotus, dažus buferus un draiveru shēmas. Pārējās standartu sistēmas plašu komponentes atrodas uz paplašinājuma platēm. Eksistē pasīvās sistēmas, uz kurām atrodas visas sistēmas elektronika, precīzāk tā atrodas uz vienas palašinājuma plates. Pēc būtības šī plate ir īstā sistēmas plate, bet tā ir jāievieto apvienotās plates slotā.Šī sistēma tika izstrādāta, lai modernizētu PC un nomainīt plati būtu pec iespējas vieglāk.
Aktīvās apvienotās plates satur šīnu vadības shēmas un daudzas citas komponentes. Šīs plates satur visu standartu sistēmas plates elektroniku, izņmot procesora kompleksu. Procesora komplekss- plates shēmas daļa, kura satur procesoru un ar to saistītas komponentes- takta ģeneratoru, kešatmiņu utt. pārsvarā mūsdienu PC satur aktīvo plati ar atsevišķu procesora moduli. Compaq un IBM firmas šīs konstrukcijas jaudīgajos K klases serveros, bet diemžēl tās nav standartizētas. Abās konstrukcijās kurās ieviesta gan sistēmas plate gan apvienotā plate ir savi plusi un mīnusi. Septiņdesmito gadu beigās Apple un IBM sāka izmantot sistēmas plates jo šīs konstrukcijas izrādījas lētākas. Apvienotās plates priekšrocība- modernizēt PC ir vieglāk (sasniegt citu ražošanas līmeni) jo vajag nomainīt tikai nelielu otrās pakāpes plati. Datoros ar sistēmas plati procesora maiņa notiek kopā ar sistēmas plates maiņu, bet tas ir sarežģītāk. Vēl vairāk sistēmas ar apvienoto plati pasliktināja modernizējamie procesori. Visus 486, Pentium, Pentium MMX, Pentium Pro un citus firmas procesorus var nomainīt uz ātrākiem procesoriem kurus parasti sauc par Overdrive. Protams datora modernizācija, kas sastāv no procesora nomaiņas uz ātrāku, nevis sistēmas plates maiņu ir daudz vienkāršāka.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register