Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:320606
 
Evaluation:
Published: 03.03.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 16 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Medus – vērtīgais dabas produkts    5
1.  Medus klasifikācija    7
1.1.1.  Ziedu medus    9
1.1.2.  Lapu medus    9
1.1.3.  Jaukts medus    10
1.1.4.  Mākslīgais medus    10
1.2.  Medus fizikālās īpašības    11
1.2.1.  Krāsa    12
1.2.2.  Garša    13
1.2.3.  Konsistence    14
1.2.4.  Kristalizācija    14
1.2.5.  Higroskopiskums. Blīvums. Viskozitāte    16
2.  Medus ķīmiskais sastāvs    19
2.1.  Ūdens    21
2.2.  Cukuri    21
2.3.  Skābes    23
2.4.  Minerālvielas    24
2.5.  Fermenti, pH    25
3.  Medus mikroorganismi    28
4.  Medus viltojumi un metodes to pierādīšanai    30
5.  Medus medicīnā    31
6.  Medus tautas medicīnā    35
7.  Medus kulinārijā    38
8.  Rezultāti un diskusija    46
8.1.  Anketas jautājumi un to analīze    46
8.2.  Secinājumi    47
  Secinajumi    48
  Kopsavilkums    49
  Anotācija    50
  Literatūras un uzziņas avotu saraksts    51
Extract

Mūsdienās cilvēkiem visā rodas aizvien lielāka interese par dabas produktiem gan saistībā ar mūsu apkārtējās vides lielo piesārņojumu, gan medikamentu pieaugošajām cenām. Dabisko produktu lietošna nepieciešma gandrīz ikvienam, lai saglabātu un nostiprinātu veselību. No senseniem laikiem līdz mūsdienām cilvēks izmantoja medu un biškopības produktus ar plašu pielietojuma spektru. Medus ir viens no retajiem dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktiem bez pārstrādes. To lieto kā dabīgu veselībai bagātu pārtikas produktu. Medus stiprina mūsu organismu, cilvēks ir možs un enerģisks, medus atjauno organisma reserves pie lielas fiziskās slodzes. Tautas atziņa, ka medus pagarina dzīvi, jau vairākus gadu tūkstošus ceļoja no paaudzes paaudzē, kaut arī zinātne to nebija apstirinājusi.
Mūsuprāt, mūsdienās tā ir ļoti aktuāla tēma, tieši tapēc mēs izvēlējāmies pētīt šo tēmu par medu, to sastāva, nozīmi un pielietojumu ārstniecībā un medecīnā, kulinārijā.
Izvirzītā hipotēze – noskaidrot to, ka mans medus ir dabīgs un bez piejaukumiem.
Mērķis – noskaidrot, kādi var būt medus viltojumi, kādas vielas var būt piejauktas.
Uzdevumi – sameklēt pēc iespējas vairāk informācijas, to analizēt un noskaidrot ar ķīmisko reakciju palīdzību - vai medum ir piejaukumi vai nav.
Savā pētnieciskajā darbā veicām aptauju, ar kuras palīdzību noskaidrojām, cik lielā mērā skolnieki, skolotāji ir informēti par medu, tā sastāvu un lietošanu. Pētnieciskā daļa ir par medus piejaukumu noteikšanu. Izmantojām divas metodes, kā noteikt piejaukumu. Zinātniskais darbs sastāv no 1-8 daļām.
Pirmā daļa – medus dabas produkts. Šī daļa sadalās divās nodaļās – medus klasifikācija un medus fizikālās īpašības. Savukārt šīs divas nodaļas sadalās vēl daudzās apakšnodaļās (konkrēti par katru šķirni un katru fizikālajām īpašībām.
Otrā daļa – medus ķīmiskais sastāvs.
Trešā daļa – medus mikroorganismi.
Ceturtā daļa – pētījums, kur ar reakciju palīdzību tiek noskaidrots vai medus satur piejaukumus.rezultāti tiek analizēti un apkopoti.
Piektā daļa – medus medicīnā.
Sestā daļa – medus tautas medicīnā.
Septītā daļa – medus kulinārijā.
Astotā, noslēdzošā daļa – rezultāti un diskusija – pētījuma daļa, kurā ir analizēti un apkopoti skolēnu aptaujas rezultāti.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register